Η Ιβάνκα Τραμπ προσπαθεί να παρέμβει σε συζήτηση ηγετών της G20 και γίνεται viral [video]

File Photo: Η Ιβάνκα Τραμπ (Κ) στη Σύνοδο Κορυφής στην Οσάκα της Ιαπωνίας. EPA, LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Η κόρη και σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα Τραμπ, έγινε αντικείμενο αρνητικών σχολίων χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που την εμφανίζει να προσπαθεί να παρέμβει σε ανεπίσημη συζήτηση ηγετών στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G20.

Το hashtag #UnwantedIvanka («Ιβάνκα η ανεπιθύμητη») κυκλοφόρησε στο Twitter, όταν η γαλλική προεδρία της G20 ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram το περασμένο Σαββατοκύριακο ένα βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

  • Σε αυτό απεικονίζεται η Ιβάνκα Τραμπ να προσπαθεί να παρέμβει κατά τη διάρκεια άτυπης συζήτησης ανάμεσα στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, με την τελευταία να αγνοεί επιδεικτικά την «πρώτη κόρη» αν και είναι ακριβώς δίπλα της.
  • To στιγμιότυπο με τους παγκόσμιους ηγέτες να αγνοούν την Ιβάνκα Τραμπ σχολιάστηκε εκτενώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εκφράζουν την άποψη ότι η «πρώτη κόρη» δεν έχει το δικαίωμα και την ικανότητα να εκπροσωπεί τον πατέρα της, σε διεθνείς συνόδους.

«Αυτό ίσως σοκάρει ορισμένους, αλλά το να είσαι “κόρη του τάδε” δεν είναι επαγγελματικό προσόν», σχολίασε η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η Τζέσικα Ντίτο, αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε τις επικρίσεις εναντίον της Ιβάνκα Τραμπ «θλιβερές».

  • «Είναι λυπηρό αλλά όχι έκπληξη το γεγονός ότι οι εκείνοι που μισούν επιλέγουν να επιτεθούν στην Ιβάνκα Τραμπ, ανώτερη σύμβουλο του προέδρου, όταν προωθεί τις προσπάθειες των ΗΠΑ για την ενίσχυση των γυναικών μέσω στρατηγικών εταιρικών σχέσεων με παγκόσμιους ηγέτες» δήλωσε στο BuzzFeed News. «Οι επισκέψεις στην G20 και στην Δημοκρατία της Κορέας ήταν ουσιαστικές και ιστορικές. Χάρη στη διακυβέρνηση από τον πρόεδρο Τραμπ , η χώρα μας είναι πιο ευημερούσα και ασφαλή».

Δύο χρόνια πριν, στη διάρκεια της Συνόδου της G20 στο Αμβούργο, η Ιβάνκα Τραμπ, πρώην μοντέλο παρακολούθησε μία συζήτηση για την φροντίδα υγείας στην Αφρική εκ μέρους του προέδρου των ΗΠΑ.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτικά σκίτσα του Καρλ Λάγκερφελντ σε βιβλίο: Καυστικά σχόλια της επικαιρότητας [gallery, video]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: