Η Ιαπωνία δεν θα συμμετάσχει στη ναυτική αποστολή στον Κόλπο που πρότειναν οι ΗΠΑ

File Photo: Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε EPA, KIMIMASA MAYAMA




Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση της χώρας και δεν πρόκειται, αυτή τη στιγμή, να πάρει αποφάσεις για την ανάπτυξη στοιχείων των ιαπωνικών ένοπλων δυνάμεων στην αρμάδα που προτείνουν να σχηματιστεί οι ΗΠΑ για να εγγυάται την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στη θέση που έχει εκφράσει ο υπουργός Άμυνας Τακέσι Ιουάγια, ο Σούγκα περιορίστηκε να απαντήσει ότι η απόφαση του Τόκιο παραμένει «αυτή που είπε ο υπουργός Ιουάγια».

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Μπόλτον, συναντήθηκε χθες Δευτέρα με τον ιάπωνα υπουργό Εξωτερικών Τάρο Κόνο, τον Ιουάγια και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Σοτάτο Γιάτσι.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε δήλωσε παράλληλα χθες ότι πριν λάβει αποφάσεις για το εάν η χώρα θα συμμετάσχει στη ναυτική αποστολή την οποία πρότειναν οι ΗΠΑ, το Τόκιο θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την μοναδική, κατ’ αυτόν, δυνατότητα που διαθέτει για να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Έξω φρενών ο Σαλβίνι με το Παρίσι και Το Βερολίνο: Δεν θα αποφασίζετε μόνοι σας, λέει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: