Ο Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι δεν θα κοπεί κανένα από τα επιδόματα στους ασθενέστερους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στο Προεδρικό Διάταγμα και τις πληροφορίες ότι ο κ. Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, η νέα κυβέρνηση θα προτείνει πρόσωπα υπεράνω υποψίας.

Πανικός Τσίπρα

Κινήσεις που αλλάζουν λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές δείχνουν πανικό, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να «σπάσει» το εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως είναι θετικό ότι άλλαξε γνώμη, σημειώνοντας πως αναμένει να δει πώς θα εξηγηθεί η στάση του κ. Τσίπρα έναντι των δημοσιογράφων και του σταθμού.

Δεν κόβονται επιδόματα, μειώνονται φόροι

Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα και θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι το έκτακτο επίδομα που δινόταν τα Χριστούγεννα στους συνταξιούχους και το έδωσε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας ως «13η σύνταξη», θα δοθεί εκ νέου στο τέλος του 2020.

Επίσης, τόνισε ότι οι μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από το 2020.

Ευθύνες για τη ΔΕΗ και τη NOVARTIS

Για τη ΔΕΗ είπε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάστασή της και σημείωσε ότι ευθύνες θα αναζητηθούν και για την υπόθεση της NOVARTIS, εφόσον φθάσει το θέμα από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, ποιοι και πώς τη μεθόδευσαν, όπως έχει καταγγελθεί.

Δεν θα κρίνω τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού, απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς εάν ο κ. Τσίπρας είναι αλαζόνας.

Έζησα την εξουσία από κοντά και την έχω απομυθοποιήσει, δεν μου λένε κάτι τα κυβερνητικά αεροσκάφη και τα γκλάμορ, σημείωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, και πρόσθεσε ότι θα χρησιμοποιεί το κυβερνητικό αεροσκάφος όταν είναι απαραίτητο.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι υπουργοί θα εφαρμόζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας που υπάρχει και τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορούν με κότερα.

Ισχυρή εντολή

Η ΝΔ ζητά ισχυρή εντολή, δεν υπάρχει για τη χώρα περιθώριο για περιπέτειες, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως όσοι ψηφίζουν τη ΝΔ δεν σημαίνει ότι συμφωνούν σε όλα με το πρόγραμμα του κόμματος. Εκτίμησε πως πολλοί που ψήφισαν ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές θα ψηφίσουν τη ΝΔ, ενώ κάλεσε αυτούς που ψήφισαν στις ευρεωκλογές μικρά κόμματα, τα οποία δεν έπιασαν το 3%, να στηρίξουν τη ΝΔ.

Επίσης, ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες να μην ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, είπε ότι είναι λογικό η Εκκλησία να αντιδρά όταν κάποιος πουλά δήθεν επιστολές του Ιησού.

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, έχουν αντιδράσει και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από την Εκκλησία της Ελλάδος.
Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι η ΝΔ έχει διείσδυση στη νέα γενιά.

Ανασφάλιστη εργασία

Μηδενική ανοχή στην ανασφάλιστη εργασία θα δείξει η ΝΔ, ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και τόνισε πως δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος.

Μείωση ΕΝΦΙΑ, ίσως και του φόρου κληρονομιάς

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μειωθούν οι φόροι κληρονομιάς . Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα υπάρξει συνολική πολιτική για την ακίνητη περιουσία, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο 30% ή και τα κίνητρα για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακέφαλος από την 1η Ιουλίου ο Άρειος Πάγος: Θα υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: