Η επιστολή Ακιντζί στον ΟΗΕ και ρωσικές δηλώσεις για κυρώσεις της ΕΕ στην Τουρκία κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η επιστολή του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί προς τον ΓΓ του ΟΗΕ για άτυπη πενταμερή συνάντηση οι ρωσικές δηλώσεις που καταδικάζουν τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας για την κυπριακή ΑΟΖ, η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Προεδρικό και την Προεδρία και οι ελλείψεις σε φάρμακα, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ρωσικά δεκανίκια» γράφει ότι η ρωσική διπλωματία (Ζαχάροβα, Τσιζόφ, Οσάτσι) σε ένα πρωτοφανές σε “φιλοτουρκικό κρεσέντο δηλώσεων, ξιφουλκεί εν χορό, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταδικάζει τις κυρώσεις της κατά της Τουρκίας για την κυπριακή ΑΟΖ, τις χαρακτηρίζει όπως και οι Τούρκοι μη νόμιμες και φτάνει στο σημείο να μιλά για επιθετική άσκηση πιέσεων στην Τουρκία για την επίτευξη ιδίων συμφερόντων».

Αλλού γράφει ότι την οργή της Προεδρίας προκάλεσαν επισημάνσεις που περιέχονται σε έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Προεδρικό και την Προεδρία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί ζήτησε από τον ΓΓ του ΟΗΕ άτυπη 5μερή.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Αγωνία ασθενών για ομαλή ροή φαρμάκων» γράφει ότι εξαιρετικά δύσκολη είναι η καθημερινότητα των φαρμακοποιών του ιδιωτικού τομέα, αλλά και πολλών ασθενών, από τις ελλείψεις σε 52 φαρμακευτικά σκευάσματα ευρείας χρήσης.

Αλλού γράφει ότι η δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για προεδρία και Προεδρικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι άτυπη πενταμερή με εκπροσώπηση της ΕΕ, όπως και στο παρελθόν, ζητά ο Μουσταφά Ακιντζί με επιστολή του ημερομηνίας 10 Ιουλίου προς τον Αντόνιο Γκουτέρες.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Ακιντζί κρότου λάμψης» γράφει ότι την επομένη της ομόφωνης απόρριψης από μέρους της ελληνοκυπριακής πλευράς, της πρότασης του για συνδιαχείριση του φυσικού αερίου, διέρρευσε χθες στα κατεχόμενα το περιεχόμενο της επιστολής του προς τον ΓΓ του ΟΗΕ για σύγκληση άτυπης πενταμερούς διάσκεψης.

Αλλού γράφει ότι εν αναμονή αποφάσεων για το νέο κτήριο της Βουλής, για το οποίο οι δύο προσφορές που κατατέθηκαν ανεβάζουν το κόστος πάνω από 100 εκ., στο υφιστάμενο κτήριο ξεκίνησαν και οι εργασίες αντικατάστασης της στέγης του αιθρίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «120 γυναίκες από Πολωνία σε εικονικούς γάμους».

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Εγκληματική αδιαφορία για παθόντες» γράφει ότι ξεχείλισαν από αγανάκτηση οι ανάπηροι και παθόντες πολέμου για την αναλγησία των κυβερνώντων σε προβλήματα ζωής και θανάτου που αντιμετωπίζουν.

Παραθέτουν συγκεκριμένες περιπτώσεις παθόντων, των οποίων η υγεία τίθεται σε κίνδυνο και σοκάρουν για τον τρόπο αντιμετώπισης τους.

Αλλού γράφει ότι ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί καλεί τον ΓΓ του ΟΗΕ να συγκαλέσει πενταμερή άτυπη συνάντηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «το γνωστό… μπουκέτο σκανδάλων καταγράφει η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για την Προεδρία και το Προεδρικό».

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Η Τουρκία στόχο έχει να προκαλέσει αστάθεια» αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη ότι πέντε ερευνητικές και πέντε επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις στα αδειοδοτημένα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ θα γίνουν τα επόμενα δύο χρόνια.

Αλλού γράφει ότι ένα σχέδιο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ έχει τοποθετήσει την Κύπρο στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσει την εισβολή λεοντόψαρων.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι 12 τουρίστες από το Ισραήλ συνελήφθησαν στην Αγία Νάπα για υπόθεση βιασμού Βρετανίδας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Ο Eρντογάν να σταματήσει τις παράνομες γεωτρήσεις, είπε ο Κύπριος Πρέσβης στη Bild

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: