Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η κινητικότητα που παρατηρείται στο Κυπριακό, το μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών προς τους δύο ηγέτες σε σχέση με την πραγματοποίηση άτυπης διάσκεψης, τα παιχνίδια τακτικής του Μουσταφά Ακιντζί, καθώς και η πρώτη έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου, προβάλλονται ως κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Βρέστε τα πρώτα» γράφει ότι τα Ηνωμένα Έθνη αφήνουν, έστω και ανεπίσημα, να διαρρεύσει ότι για να υπάρξει άτυπη προπαρασκευαστική διάσκεψη για το Κυπριακό, ο Αντόνιο Γκουτέρες θέλει να προηγηθεί κοινή συμφωνία των δύο ηγετών επί όλων των θεμάτων και παραμέτρων που θα συζητηθούν σε μια τέτοια διάσκεψη. Αλλού γράφει ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέπεμψε τελικά τις νομοθεσίες για εκποιήσεις και σύνταξη χηρείας ανδρών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μνήμες Σεπτεμβρίου 1999 ξύπνησε ο σεισμός 5,1 Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες λίγο μετά το μεσημέρι στην περιοχή της Αθήνας.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πράσινο για πενταμερή αναζητούν ημερομηνία» πως το πράσινο φως για κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άναψε με δηλώσεις του ο Μουσταφά Ακιντζί και πλέον το μόνο που απομένει είναι να βρουν μια ημερομηνία που να βολεύει και τους δύο. Αλλού γράφει ότι δεν κάνει πίσω ο Υπουργός Παιδείας από την υλοποίηση των αποφάσεων που αφορούν την αλλαγή της δομής της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης για τη σχολική βία. Σε άλλο θέμα γράφει για τα 45 χρόνια τουρκικής κατοχής.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Μανούβρες χωρίς ουσία» αναφέρει πως ο Μουσταφά Ακιντζί συνεχίζει τα παιχνίδια τακτικής και εντυπώσεων, δηλώνοντας από τη μια την ετοιμότητά του να συναντήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και από την άλλη επιμένει στην πρότασή του για συνδιαχείριση του φυσικού αερίου. Αλλού γράφει για την άνιση μάχη που δόθηκε στην Άσπρη Μούττη από τον 2ο Λόχο του 361 Τάγματος Πεζικού εναντίον των Τούρκων εισβολέων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οριστικά για τον Απρίλιο του 2020 μετατίθεται η προκήρυξη των προσφορών για το έργο των νέων Επαρχιακών Δικαστηρίων Λευκωσίας.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Κινητικότητα μόνο με κοινή βούληση» γράφει πως μήνυμα στους δύο ηγέτες έστειλαν τα Ηνωμένων Έθνη ότι «πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο ηγετών στην Κύπρου για το πώς θα προχωρήσουν πριν απευθυνθούν στον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες». Αλλού γράφει ότι γίναμε ρεζίλι διεθνώς για τα έκτροπα με τις χελώνες στην παραλία της Αργάκας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι με κινδυνολογία για πιθανές κεφαλαιακές ανάγκες τραπεζών συνοδεύει τις αναπομπές των νόμων για τις εκποιήσεις ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” αναφέρεται στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Κύπρος ΄δεν είναι ανταγωνιστική΄» και γράφει ότι η πρώτη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου καταδεικνύει έναν όχι ιδιαίτερα δυναμικό επιχειρηματικό τομέα. Αλλού γράφει ότι ιδρυτής της Virgin Galactic Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι έτοιμος να κάνει το πρώτο τουριστικό ταξίδι με το διαστημόπλοιό του. Αλλού προβάλλει φωτογραφία από τη χθεσινή άφιξη του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας Νίκου Παναγιωτόπουλου για τις επετείους της τουρκικής εισβολής.

ΚΥΠΕ
20/07/2019

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: