FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι αυριανές εκλογές στην Ελλάδα, η ακρίβεια στα αεροπορικά εισιτήρια, το θέμα με το χαλούμι μετά τα δημοσιεύματα στη Σουηδία για αντιβιοτικά, οι προσφυγές για τ/κ περιουσίες, τα ενεργειακά, ο απόηχος μετά την αποκάλυψη της επιστολής του ΠτΔ στον ΓΓ του ΟΗΕ και οι τιμές των ακινήτων είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα του Τύπου σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Φεύγει ο Αλέξης, έρχεται ο Κυριάκος» και αναφέρει ότι 24 ώρες πριν το άνοιγμα των καλπών δημοσκοπήσεις δείχνουν διεύρυνση των ποσοστών της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλού αναφέρει πως με απόφαση του Ανωτάτου απορρίφθηκε η έφεση Τ/κ με βρετανική υπηκοότητα που προσπάθησε να πωλήσει το ακίνητό της στον Άγιο Θεόδωρο Τυλληρίας. Η «Α» αναφέρεται σε άλλο ρεπορτάζ στη μείωση των τιμών των ακινήτων κατά 13%.

«Απογείωση εισιτηρίων, προσγείωση των ταξιδιών» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει ότι είναι μειωμένα τα ταξίδια προς Ελλάδα λόγω των ακριβών ναύλων και ότι οι ξενοδόχοι στρέφονται στο εσωτερικό για κάλυψη της μειωμένης πληρότητας. Αλλού αναφέρεται στο θέμα με δημοσιεύματα στη Σουηδία για αντιβιοτικά στα ζώα και για επικινδυνότητα του χαλουμιού. Ο «Π» προβάλλει αλλού τις αντεγκλήσεις μετά τη διαρροή της επιστολής του ΠτΔ προς τον ΓΓ του ΟΗΕ για επιστροφή στο διάλογο.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Οδηγούν το αέριο στο τραπέζι» ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι η τουρκική πλευρά κινείται εκβιαστικά για να βάλει τα ενεργειακά στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι το 2020 μπαίνουν οι πρώτες 8 κάμερες στους δρόμους. Ο «Φ» γράφει ακόμη ότι 2.745 οικιακές βοηθοί εξαφανίστηκαν σε 3 χρόνια και υπεύθυνη για εντοπισμό τους είναι η Αστυνομία την οποία στοχοποιούν όλοι οι αρμόδιοι.

«Δεν πείθουν οι φαεινές ιδέες Προέδρου» είναι ο τίτλος στο κύριο θέμα της «Χαραυγής» που αναφέρει ότι οι νέες ιδέες του ΠτΔ προς τον ΓΓ του ΟΗΕ δεν μπορούν να αποτελέσουν διέξοδο από το αδιέξοδο και είναι εκτός του πλαισίου Γκουτέρες. Αλλού, φιλοξενώντας και φωτογραφίες, γράφει ότι έπεσε ψες η αυλαία του 32ου φεστιβάλ της ΕΔΟΝ. Η «Χ» προβάλλει επίσης την αύξηση 1, 4 δις, στα επιτόκια και τα δάνεια.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Μην δυσφημείτε το χαλούμι μας» γράφει για τις αντιδράσεις των αρμοδίων σε δημοσιεύματα στη Σουηδία για το χαλούμι και για αντιβιοτικά στα ζώα που παράγουν το γάλα. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση των κυβερνητικών γιατρών να προχωρήσουν με απεργία στα τμήματα Πρώτων Βοηθειών. Η εφημερίδα επίσης γράφει για αντιδράσεις σε δήλωση του Μπορίς Τζόνσον ότι τα αγγλικά συχνά δεν είναι η πρώτη γλώσσα ομιλίας στο ΗΒ.

ΚΥΠΕ
06/07/2019

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: