Η Ελλάδα θα ξαναγίνει μπλε, είπε ο Μητσοτάκης: Εργαζόμαστε για εσάς, για όλους τους Έλληνες [video]

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην κεντρική ομιλία της ΝΔ στο Θησείο, Αθήνα, Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019. @kmitsotakis




Την κεντρική προεκλογική του ομιλία έδωσε στην πλατεία του Θησείου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Πάμε μαζί για την μεγάλη νίκη”, είπε ο κ. Μητσοτάκης αφού ευχαρίστησε το κοινό που τον παρακολουθούσε.

“Aπό την καρδιά της πρωτεύουσας, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρη τη χώρα: Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα!Ψηφίζουμε και ελπίζουμε. Ψηφίζουμε και αρχίζουμε μια νέα πορεία. Το βράδυ της 7ης Ιουλίου Θα ανατείλει η φωτεινή Ελλάδα που μας αξίζει », τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Θησείο.

  • “Γύρισα δύο και τρεις φορές κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Αφουγκράστηκα τον βουβό πόνο και ένιωσα την ελπίδα τους ότι μία νέα μέρα μπορεί να ξημερώσει για την πατρίδα μας. Σήμερα η ΝΔ είναι το ευρύ πατριωτικό ρεύμα των Ελλήνων και έτοιμη να εκφράσει όσου ζητούν να εκφράσει σιγουριά και πρόοδο. Όπως το έκανε με τον Κώστα Καραμανλή, με τον Αντώνη Σαμαρά , τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη”.

“Ήρθαν στην εξουσία με ψέματα. Κυβέρνησαν με αλαζονεία και πρωτοφανή ανικανότητα. Και φεύγουν χωρίς καν να έχουν καταλάβει γιατί τους έδειξε το δρόμο της εξόδου ο ελληνικός λαός” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

  • Τόνισε πως “δεν μας αφορούν τα ψέματα μιας απερχόμενης κυβέρνησης. Οι πράξεις τους έδειξαν ότι αποτελούν κακέκτυπο των χειρότερων στιγμών της Μεταπολίτευσης. Και τα λόγια τους ηχούν σαν αντίλαλος ενός παρελθόντος που όλοι θέλουμε να αφήσουμε πίσω”. Έτοιμη είναι και η παράταξή μας να αναλάβει τις ευθύνες της. Ξέρουμε το δρόμο, και ξέρουμε πως θα πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά”. Ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν τη δύναμη να υπηρετήσει τον τόπο και “να ενώσει τους Έλληνες”. Συμπλήρωσε πως “να κυβερνήσω αποτελεσματικά. Με όπλο την αλήθεια και ένα τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό σχέδιο. Το λέω και θα το κάνω”.

“Η Ελλάδα θα ξαναγίνει μπλε, το γαλάζιο του ουρανού, της θάλασσας, της ελπίδας. Για εσάς δουλεύουμε, τους νέους”, δήλωσε. “Η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός είναι απλά το εργαλείο για να κάνουμε τις ζωές των πολιτών καλύτερες”.

“Αύριο, τελευταία μέρα θα βρεθώ στην Μακεδονία μας. Έκανα εκατοντάδες συζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες”.

  • “Την Κυριακή οι Έλληνες να ψηφίσουν την Νέα Δημοκρατία με την καρδιά αλλά και με το μυαλό. Κλείνει ένας ολέθριος κύκλος που έζησαν οι Έλληνες. Σαν σήμερα η χώρα οδηγούνταν σε δημοψήφισμα εξαπάτησης που μας φόρτωσε ένα νέο μνημόνιο”.
  • Η Ν.Δ, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών: όσο αυξάνεται το ΑΕΠ, τόσο θα αυξάνονται κάθε χρόνο και οι μισθοί. Συμπλήρωσε δε, πως «ο κατώτερος θα αυξηθεί σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης. Ώστε να φτάσει, σε μια τριετία στα 730 ευρώ». Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως με τα μέτρα του προγράμματος, θέλει «να αναστηθεί η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας».

“Γι’ αυτό μειώνουμε τον φορολογικό συντελεστή στο 9%. Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% παντού στην χώρα. Μέσα στον πρώτο μήνα και θα εφαρμόζονται από 1/1/2020”.

“Θέλω τους απόμαχους της δουλειάς να αισθάνονται περήφανοι. Μειώνουμε τις εισφορές στην κύρια σύνταξη στο 15% και εισφορά αλληλεγγύης. Όσο περισσότερες νέες δουλειές γίνεται με μια μαζική προσέγγιση επενδύσεων”.

  • “Θα ενισχύσουμε την ελληνική οικογένεια με 2.000 για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα. Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού και τα πολυτεκνικά επιδόματα στα προ του 2018 επίπεδα. Στο ένα δισ. ετησίως το εγγυημένο εισόδημα”.

“Θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και θα βάλουμε μπροστά το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων. Οι αγορές εμπιστεύονται την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”.

    • Στις 8 Ιουλίου η ανοχή τελειώνει, διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης στους «μπαχαλάκηδες» όπως τους χαρακτήρισε. Ο πρόεδρος της ΝΔ καταδίκασε την επίθεση στην Athens Voice, την οποία χαρακτήρισε «τρομοκρατική».

«Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και άμεση αλλαγή των διατάξεων στον ποινικό κώδικα που ψήφισε μετά τις ευρωεκλογές η απερχόμενη κυβέρνηση», προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης.

Είπε ότι πρόκειται για διατάξεις «που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης σε δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, περιλαμβανομένων και των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη».

“Βαδίζουμε με μεγάλη αισιοδοξία προς τις εθνικές κάλπες. Οι πολίτες είπαν όχι στην απερχόμενη η κυβέρνηση. Σας ευχαριστώ για την μεγαλύτερη νίκη που έχει πετύχει η παράταξή μας σε ευρωπαϊκές εκλογές”.

  • “Την Κυριακή δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους, ούτε για περιπέτειες και πειράματα για τα οποία θα μετανιώσουμε αύριο” είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε “δεν είναι ώρα για μεσοβέζικες λύσεις. Είναι η ώρα της ευθύνης, της συστράτευσης και της συμμετοχής”.

“Οι πολίτες ζητούν πράξεις ευθύνης με μέτρο και αποτέλεσμα. Οι κάλπες είναι άδειες, πρέπει να γεμίσουν με εκατομμύρια γαλάζια ψηφοδέλτια”.

  • “Τα χρόνια της κρίσης αρκετοί απογοητεύθηκαν από τα λάθη του πολιτικού συστήματος και την απογοήτευση την έκαναν ψήφο οργής και απόρριψης και την διοχέτευσαν σε κόμματα μίας χρήσης. Δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν να εμπορεύονται τον Χριστό και την πατρίδα. Να αφήσουμε πίσω το κακό μας παρελθόν”.

Οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουμε «με λογισμό και με όνειρο», όπως έχει πει και ο εθνικός μας ποιητής, τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Πρόσθεσε πως “δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την πατρίδα”.

  • Συμπλήρωσε πως “σας καλώ να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους και τους αδίστακτους εμπόρους του μίσους και της βίας”. Είπε ότι “οι Έλληνες υπέφεραν και κουράστηκαν πολύ. Δεν αντέχουν νέα πειράματα. Ούτε νέες περιπέτειες από ασταθείς ισορροπίες και κομματικά παζάρια”.

“Την Κυριακή όλοι μας μαζί και ο καθένας ξεχωριστά αναμετριώμαστε με το μέλλον και με την ατομική μας ευθύνη”.

“Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι νίκη όλων των Ελλήνων, είναι νίκη όλης της Ελλάδας. Στις 7 Ιουλίου η πατρίδα μας γυρίζει επιτέλους σελίδα”, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

 

«Στόχος της Ν.Δ. μια Ελλάδα που θα πάει πολύ μακριά», υποστηρίζει η Σοφία Ζαχαράκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: