Η Ελλάδα δεν είναι μόνη στο μεταναστευτικό, υπογράμμισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Από τη σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Η Ελλάδα δεν είναι μόνη στο μεταναστευτικό, αλλά χρειάζεται και η συνεργασία με την Τουρκία δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη από το παρελθόν. Σημείωσε ότι αυξάνονται οι ροές αλλά αντιμετωπίζονται. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υπάρχουν αποτελέσματα στο μεταναστευτικό και παρέπεμψε σε ανακοίνωση που θα εκδώσει αργότερα η ελληνική κυβέρνηση.

Παράλληλα επισήμανε τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, λέγοντας ότι η χώρα μας είναι παράγοντας σταθερότητας. Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία με την Τουρκία η οποία θα φέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος για τα μεταναστευτικής πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος είπε ότι η Ελλάδα θα κάνει αυτά που της αναλογούν αλλά θα ζητήσει αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

HELLAS JOURNAL

Έκτακτο ταξίδι αστραπή του Νίκου Δένδια στην Ουάσιγκτον: Θα συναντηθεί με τον Πομπέο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: