Η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση επιτρέπει στους Τούρκους να κλέβουν τους ψαράδες μας…

FILE PHOTO: Έλληνες αλιείς υποστηρίζουν ότι δεκάδες τουρκικά αλιευτικά μπαίνουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα και ψαρεύουν παράνομα. Δεν διστάζουν να βγάλουν τα όπλα ή να να διεμβολίσουν ελληνικά σκάφη αν πιστέψουν ότι απειλούνται. Φωτογραφία via Ethnos.gr




Ήταν το μεγάλο μυστικό της Τουρκίας, που πολέμησε κυρίως το θέμα της ΑΟΖ και των νησιών όλα τα εννιά χρόνια της Τρίτης Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, γιατί γνώριζε ότι τα άρθρα της ΑΟΖ που ασχολούνται διεξοδικά με τα θέματα της αλιείας ευνοούσαν τα νησιά του Αιγαίου Αρχιπελάγους.

Σήμερα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία εάν ένα γεωτρύπανο πλησιάσει το Καστελόριζο, αλλά “καθημερινά δεκάδες τουρκικά αλιευτικά μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ψαρεύουν παράνομα, χωρίς να διστάσουν να αντιδράσουν έντονα, βγάζοντας ακόμα και τα όπλα ή προσπαθώντας να εμβολίσουν ελληνικά αλιευτικά, αν νομίσουν ότι θα απειληθεί η δουλειά τους από Έλληνες ψαράδες.”

Τι τραγικό ανέκδοτο. Κυνηγάμε τους Τούρκους που προσπαθούν να μας αρπάξουν τους υδρογονάνθρακες αλλά τους αφήνουμε, για δεκαετίες τώρα, να κλέβουν τους ψαράδες μας.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ:

Για λεηλασία των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και το Θρακικό πέλαγος κάνουν λόγο, Έλληνες ψαράδες.

Ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης, έξω από τη Λήμνο, αλλά και στα Δωδεκάνησα, ακόμα και σε απόσταση 200 – 300 μέτρων από τις ακτές της Λέρου, των Αρκιών, του Φαρμακονησίου, του Αγαθονησίου και της Σάμου, καθημερινά δεκάδες τουρκικά αλιευτικά μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ψαρεύουν παράνομα, χωρίς να διστάσουν να αντιδράσουν έντονα, βγάζοντας ακόμα και τα όπλα ή προσπαθώντας να εμβολίσουν ελληνικά αλιευτικά, αν νομίσουν ότι θα απειληθεί η δουλειά τους από Έλληνες ψαράδες.

Σύμφωνα με τον αλιέα από τη Λέρο, Λευτέρη Γιαννουκά, δεν έχουν κοπάσει ακόμα οι μνήμες από το περσινό περιστατικό, όταν Τούρκοι ψαράδες έβγαλαν όπλα και πυροβόλησαν τρεις φορές εναντίον Ελλήνων συναδέλφων τους περίπου 400-500 μέτρα ανοιχτά της Λέρου, σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σε κάποιες περιπτώσεις στο παιχνίδι των ακραίων αντιδράσεων μπαίνουν και οι επίσημες τουρκικές λιμενικές αρχές, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το περιστατικό μεταξύ Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου, όταν άντρες του τουρκικού λιμενικού, που επέβαιναν σε ελικόπτερο, σημάδευαν με τα όπλα Έλληνες ψαράδες και τους φώναζαν επιτακτικά να απομακρυνθούν.

HELLAS JOURNAL

Για έναν αιρετικό σύμμαχο, όπως είναι η ισλαμική Τουρκία, η Αμερική δεν αξίζει πια να ρισκάρει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: