Η Αργεντινή πήρε την 3η θέση αν και αποβλήθηκε ο Μέσι: Νίκησε 2-1 τη δύσκολη Χιλή

Ο Ντιμπάλα «εκτέλεσε» τον Αρίας και έγραψε το 2-0 για την Αργεντινή μέσα σε πανηγυρισμούς. EPA, Sebastiao Moreira




Η Αργεντινή «ξόρκισε» τον «κακό της δαίμονα» στο Κόπα Αμέρικα και με τη νίκη της με 2-1 στο «μικρό τελικό», που διεξήχθη στο Σάο Πάουλο, πήρε την 3η θέση στη διοργάνωση.

Μετά τις ήττες που γνώρισε στους τελικούς του 2015 και 2016, στη διαδικασία των πέναλτι, η «αλμπισελέστε» φρόντισε από πολύ νωρίς να βάλει τα θεμέλια της νίκης και να πανηγυρίσει την 60ή της επικράτηση επί των Χιλιανών επί συνόλου 90 αναμετρήσεων που έχουν δώσει οι δύο ομάδες (μόλις 6 ήττες έχει γνωρίσει η Αργεντινή).

Η ήττα της Χιλής από το Περού στον ημιτελικό της περασμένης Πέμπτης επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του Ρεϊνάλντο Ρουέδα-Ριβέρα, η οποία βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ με 0-2 από μία παθιασμένη και κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, Αργεντινή.

Το ματς σημαδεύτηκε από την απόφαση του Παραγουανού ρέφερι Ντε Βιβάρ να αποβάλλει στο 37΄ τους Μεδέλ και Μέσι, για μία αψιμαχία που είχαν σε διεκδίκηση της μπάλας. Ο σταρ της της Μπαρτσελόνα έσπρωξε τον αντίπαλο του που είχε καλύψει την μπάλα ενώ εκείνη έβγαινε εκτός γηπέδου (άουτ), ωστόσο, όπως φάνηκε στο ριπλέι, ο Χιλιανός ήταν εκείνος που απώθησε με έντονο τρόπο τον Μέσι, που από την πλευρά του δεν αντέδρασε στις προκλήσεις του αντιπάλου του.

Ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ο Μέσι δέχεται την κόκκινη κάρτα στην καριέρα του σε επίσημο ματς. Η πρώτη ήταν στις 17 Αυγούστου του 2005, όταν ο αναπληρωματικός τότε, Μέσι, πήρε την θέση του Λισάντρο Λόπες στο ματς με την Ουγγαρία κι έμεινε στον αγωνιστικό χώρο ακριβώς 43 δευτερόλεπτα (χτύπησε με τον αγκώνα στο λαιμό έναν αντίπαλο και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα!

Στο 12΄ ο Αγουέρο από ασίστ του Μέσι άνοιξε το σκορ, ενώ 10 λεπτά μετά ήταν η σειρά του Ντιμπάλα να «εκτελέσει» τον Αρίας και να «γράψει» το 2-0 μέσα σε πανηγυρισμούς. Η Χιλή κατάφερε να μπει ξανά στο ματς στο 59ο λεπτό με το πέναλτι του Βιδάλ (δόθηκε μετά από την χρήση του VAR σε μαρκάρισμα του Λο Τσέλσο πάνω στον Αράνγκις), αλλά από κει και πέρα δεν απείλησε ούτε μία φορά την εστία του Αρμάνι.

Αντίθετα, ο Αγουέρο έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το ματς στη συνέχεια, παρ΄ όλα αυτά η ομάδα του δεν το πλήρωσε…

Οι συνθέσεις:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Φόιτ, Πεσέλα, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Ντε Πολ, Παρέδες, Λο Τσέλσο (90΄ Μόρι), Ντιμπάλα (67΄ Ντι Μαρία), Μέσι, Αγουέρο (81΄ Σουάρες)

ΧΙΛΗ: Αρίας, Ντίαζ, Μεδέλ, Χάρα (50΄ Μαριπάν), Ίσλα, Πούλγκαρ, Αράνγκις (83΄ Καστίγιο), Βιδάλ, Μποσεζούρ, Βάργκας, Σάντσες (17΄ Φερνάντες).

Βραζιλία και Περού στον τελικό διεκδικούν το Κόπα Αμέρικα, το Mundial της Νότιας Αμερικής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: