Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζητά με την κυρία Μαριέττα Γιαννάκου κατά τη διάρκεια παλαιότερης συζήτησης στη Βουλή. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει η Μαριέττα Γιαννάκου πρόεδρος της Βουλής;

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μόνον πέντε γυναίκες μεταξύ των 50 μελών της.

Δεν είναι θέμα ποσόστωσης. Είναι θέμα ουσίας και Δημοκρατίας. Η Ελλάδα είναι από τα τελευταία κράτη του δυτικού κόσμου στη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά. Και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι αυτή η επιλογή υπακούει στις ανάγκες της συγκεκριμένης στιγμής πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν θα μπορούσε να προταθεί από τη Νέα Δημοκρατία η Μαριέττα Γιαννάκου ως πρόεδρος της Βουλής.

Αυτό δεν αποτελεί μομφή κατά του Κώστα Τασούλα. Είναι απλώς η διατύπωση μιας απορίας καθώς η Μαριέττα Γιαννάκου είναι ένα πρόσωπο με μεγάλη ιστορία μέσα στη Νέα Δημοκρατία και γενικότερα στην πολιτική σκηνή, από τα πλέον ικανά και με τεράστια αποδοχή, με εμπειρία και γνώσεις. Η δε επιλογή της θα μπορούσε να έχει θετική αποδοχή.

Στην μακρά ιστορία της Βουλής των Ελλήνων μόνο δύο γυναίκες έχουν καθίσει στον προεδρικό της θώκο. Η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

3 Comments on "Γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει η Μαριέττα Γιαννάκου πρόεδρος της Βουλής;"

 1. “Στην μακρά ιστορία της Βουλής των Ελλήνων μόνο μια γυναίκα έχει καθίσει στον προεδρικό της θώκο. Ήταν η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη. Πότε θα υπάρξει η δεύτερη, αλήθεια;”
  Τη Ζωή πότε προλάβατε να τη ξεχάσετε;

 2. Ανδρεας Τριχοπουλος | July 11, 2019 at 8:12 PM | Reply

  Κύριοι αρχισυντάκτες του Hellas Journal, κύριε Ιγνατίου,
  Αν θέλετε να δείτε την ηλεκτρονική εφημερίδα σας να ανεβαίνει επίπεδο σε κύρος και αξιοπιστία, τότε καλό είναι να να επανεξετάσετε τους παρακάτω τομείς:
  1) αυτόματος διορθωτής κειμένου. Πολλά κείμενα της ιστοσελίδας σας περιέχουν γλωσσικά λάθη ή αναγραμματισμό λέξεων.
  2) Proof reading. Επιβάλλεται για ένα συντάκτη, καθώς το κείμενο που δημοσιοποιεί είναι ο καθρέπτης του
  3) συντακτική ομάδα-δημοσιογράφοι με γνώσεις και όχι γραφιάδες. Σε μερικά κείμενα της ιστοσελίδα σας όπως το παραπάνω ο/η συντάκτης/τρία αγνοεί γεγονότα, όπως στο παραπάνω άρθρο όπου ξεχνάει την Ζωή Κωνσταντοπουλου ως πρόεδρο της Βουλης, με παρουσία μου έμεινε αξέχαστη για διάφορους λόγους.

  Ελπίζω το σχόλιο μου τουλάχιστον να σας προβληματίσει

  Ανδρέας

 3. Ιωάννης Δεληγιώργης | July 11, 2019 at 10:15 PM | Reply

  Μήπως ξεχνάτε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κατά τα αλλά συμφωνώ με την ουσία του άρθρου.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*