Γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει η Μαριέττα Γιαννάκου πρόεδρος της Βουλής;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζητά με την κυρία Μαριέττα Γιαννάκου κατά τη διάρκεια παλαιότερης συζήτησης στη Βουλή. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μόνον πέντε γυναίκες μεταξύ των 50 μελών της.

Δεν είναι θέμα ποσόστωσης. Είναι θέμα ουσίας και Δημοκρατίας. Η Ελλάδα είναι από τα τελευταία κράτη του δυτικού κόσμου στη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά. Και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι αυτή η επιλογή υπακούει στις ανάγκες της συγκεκριμένης στιγμής πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν θα μπορούσε να προταθεί από τη Νέα Δημοκρατία η Μαριέττα Γιαννάκου ως πρόεδρος της Βουλής.

Αυτό δεν αποτελεί μομφή κατά του Κώστα Τασούλα. Είναι απλώς η διατύπωση μιας απορίας καθώς η Μαριέττα Γιαννάκου είναι ένα πρόσωπο με μεγάλη ιστορία μέσα στη Νέα Δημοκρατία και γενικότερα στην πολιτική σκηνή, από τα πλέον ικανά και με τεράστια αποδοχή, με εμπειρία και γνώσεις. Η δε επιλογή της θα μπορούσε να έχει θετική αποδοχή.

Στην μακρά ιστορία της Βουλής των Ελλήνων μόνο δύο γυναίκες έχουν καθίσει στον προεδρικό της θώκο. Η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal