Για το σχέδιο «Ποσειδών» στο Ανατολικό Αιγαίο ενημερώθηκε ο Κουμουτσάκος στο Λιμενικό

File Photo: O Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπεύθυνος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος. Φωτογραφία , πηγή, ΑΠΕ,- ΜΠΕ
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπεύθυνος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Κατά την επίσκεψη, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Επιχείρησης «Ποσειδών» στο Ανατολικό Αιγαίο. Η συνεργασία Λιμενικού με την FRONTEX εστιάζεται κυρίως στις μεταναστευτικές ροές που αντιμετωπίζουν η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος καθώς και θέματα που αφορούν τη συνεργασία Ελληνικής και Τουρκικής Ακτοφυλακής. Παρουσιάστηκαν τα επιχειρησιακά μέσα που υπάρχουν και επιχειρούν στην περιοχή καθώς και τα συστήματα επιτήρησης νέας καινοτομίας όπως μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αερόστατο.

Επίσης, έγινε παρουσίαση που αφορά την έρευνα και διάσωση και στο τέλος έγινε ξενάγηση στα κέντρα επιχειρήσεων και στο διεθνές συντονιστικό κέντρο, όπου τον υποδέχθηκε ο Αξιωματικός-σύνδεσμος της Frontex στην Ελλάδα, κ. Γρηγόριος Αποστόλου.

Τα είπαν ο Μητσοτάκης με το Θεοδωρικάκο εν όψει των Προγραμματικών Δηλώσεων

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: