Γεμάτο αργό πετρέλαιο το τάνκερ από το Ιράν που συνελήφθη στο Γιβραλτάρ, απέδειξαν έλεγχοι

File Photo: Το δεξαμενόπλοιο Grace 1 κατά την σύλληψή του από το βρετανικό Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό. EPA, RAF, BRITISH MINISTRY OF DEFENCE, HANDOUT




Πλήρως φορτωμένο με αργό πετρέλαιο ήταν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που συνελήφθη στα ανοικτά του Γιβραλτάρ την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν, ανακοίνωσε η κυβέρνηση των υπερπόντιων εδαφών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μέλη του βρετανικού βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού συνέλαβαν την Πέμπτη το δεξαμενόπλοιο Grace 1 με την υποψία ότι μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία, κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων.

  • «Η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ μπορεί πλέον να επιβεβαιώσει, αφού παρέλαβε τα αποτελέσματα των ολοκληρωμένων εργαστηριακών ελέγχων ότι, το Grace 1, που συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, είναι γεμάτο με αργό πετρέλαιο», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

«Τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων… αντικρούουν τις δηλώσεις κάποιων που χωρίς να έχουν αρμοδιότητα υπέθεταν ότι το φορτίο του πλοίου δεν ήταν πετρέλαιο», συμπλήρωσε η τοπική κυβέρνηση.

Νωρίτερα το απόγευμα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ κάλεσε εκ νέου το Λονδίνο να αφήσει αμέσως ελεύθερο το δεξαμενόπλοιο, λέγοντας ότι η σύλληψή του δημιούργησε ένα «επικίνδυνο προηγούμενο και πρέπει να τελειώσει τώρα».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Να αφεθεί άμεσα ιρανικό τάνκερ ζητά ο Ζαρίφ από την Βρετανία: Ύποπτο για μεταφορά πετρελαίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: