Έξω φρενών ο Σαλβίνι με το Παρίσι και το Βερολίνο: Δεν θα αποφασίζετε μόνοι σας, λέει

File Photo: Ο Ματέο Σαλβίνι ομιλεί σε οπαδούς του. EPA, FRANCESCO MILITELLO MIRTO




«Αρκετά με τις επιλογές που γίνονται σε Παρίσι και Βερολίνο» γράφει ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, Le Figaro.

Η Γαλλία και η Γερμανία δεν μπορούν να αποφασίζουν μόνες τους τις μεταναστευτικές πολιτικές «αγνοώντας τις απαιτήσεις των χωρών που είναι περισσότερο εκτεθειμένες» όπως η Ιταλία και η Μάλτα, εκτιμά ο Matteo Salvini σε επιστολή προς τον Γάλλο ομόλογό του,Christophe Castaner.

«Αρκετά με τις επιλογές που γίνονται μόνο σε Παρίσι και Βερολίνο. Η Ιταλία δεν είναι πλέον διατεθειμένη να δέχεται όλους τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη», έγραψε την Κυριακή ο Matteo Salvini σε μήνυμα στο Faceboook συνοδεύοντας την επιστολή του […] και ενώ η Ευρώπη διασπάται διαρκώς σχετικά με το ζήτημα της υποδοχής μεταναστών, αναφέρεται.

Την Πέμπτη στο Helsinki οι ΥπΕσ δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για «έναν μηχανισμό αλληλεγγύης» με στόχο να θέσουν τέρμα στην «περιπλάνηση» καραβιών που τους απαγορεύεται να ελλιμενίζουν διασωθέντες από την Κεντρική Μεσόγειο. Μια ακόμα συνάντηση θα λάβει χώρα την Δευτέρα στο Παρίσι ανάμεσα σε ΥπΕξ και ΥπΕς περίπου δεκαπέντε χωρών, συνάντηση στην οποία δεν θα συμμετέχει ο Salvini, όπως επιβεβαίωσαν στο AFP μέλη του γραφείου τους.

Στην επιστολή του στον Christophe Castaner, ο Matteo Salvini βεβαιώνει ότι στο Ελσίνκι σημείωσε «θέσεις πολύ κοντά σε αυτές που έχουν εκφραστεί από την Ιταλία ιδιαίτερα στο θέμα της «σταθερής δέσμευσης σε μια πολιτική μετανάστευσης που στοχεύει στην υπεράσπιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και του χώρου Schengen».

«Πολλοί συνάδελφοι κατά συνέπεια υπερασπίστηκαν «την αναγκαιότητα να ξαναδούμε τους κανόνες της έρευνας και διάσωσης για να αποτραπούν καταχρήσεις που ευνοούν μια παράνομη και ανεξέλεγκτη μετανάστευση όπως εκτίθεται σε έγγραφο που έχει προετοιμαστεί με τη Μάλτα».

Στη συνάντηση Ιταλία και Μάλτα παρουσίασαν ένα κείμενο που υπερασπίζεται και τη δημιουργία προσωρινών κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης σε χώρες που συνορεύουν με τις χώρες προέλευσης. Πρόκειται για ένα κείμενο που θα αποτελέσει τη βάση για «κάθε νέα συζήτηση», βεβαιώνει ο M. Salvini, που εξηγεί ότι θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Παρίσι από «αντιπροσωπεία τεχνοκρατών».

Τίτλος του κειμένου: Migrants: «Les choix faits à Paris et à Berlin, ça suffit», écrit Salvini

Η Τουρκία απειλεί με απέλαση δεκάδες χιλιάδες Σύριους πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: