Εξιτήριο στο Ρώσο πολέμιο του Πούτιν, Ναβάλνι, τον ξανάστειλαν στο κελί του: Αντιδρά η γιατρός του

File Photo Ο Αλεξέι Ναβάλνι.: EPA, MAXIM SHIPENKOV




Η γιατρός του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης και σφοδρού πολέμιου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι εξέφρασε την αντίθεσή της στην απόφαση των γιατρών να του δοθεί εξιτήριο από το νοσοκομείο ώστε να επιστρέψει στη φυλακή μια ημέρα μετά την καταγγελία της ότι ο Ναβάλνι μπορεί να έπεσε θύμα δηλητηρίασης από μια άγνωστη χημική ουσία.

Ο 43χρονος Ναβάλνι μεταφέρθηκε, το πρωί της Κυριακής, εσπευσμένα στο νοσοκομείο από την φυλακή με συμπτώματα οξείας αλλεργίας, “σοβαρό οίδημα στο πρόσωπο και ερύθημα δέρματος”.

Η Αναστασία Βασιλίεβα, η προσωπική του γιατρός, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κατάστασή του πιθανόν να οφείλεται σε δηλητηρίαση από άγνωστη χημική ουσία.

Αφού τον επισκέφθηκε, σήμερα, η Βασιλίεβα είπε ότι ο Ναβάλνι αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο μια απόφαση η οποία, σύμφωνα με την ίδια, είναι λανθασμένη καθώς δεν είναι ακόμη σαφές από τι προκλήθηκε η αλλεργία.

Από την πλευρά της η δικηγόρος του Όλγκα Μιχαΐλοβα δήλωσε στους δημοσιογράφους μπροστά από το νοσοκομείο ότι ο πελάτης της δηλητηριάστηκε από έναν χημικό παράγοντα που δεν ταυτοποιήθηκε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Ναβάλνι θύμα “τοξικού παράγοντα”, λέει η γιατρός του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: