Εξετάζει ενδιάμεση λύση για την αποστολή ειδοποιήσεων μέσω του 112 το υπουργείο




Την περίπτωση ενδιάμεσης λύσης αποστολής ειδοποιήσεων μέσω γραπτών μηνυμάτων στους πολίτες της εφαρμογής 112 σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης εξετάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έως ότου ολοκληρωθεί το σύστημα στο τέλος του έτους. Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης με τους επικεφαλής των δικτύων κινητής τηλεφωνίας συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του 112 και των ειδοποιήσεων των πολιτών για έκτακτες καταστάσεις.

  • Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με τις εταιρείες του κλάδου για επιμέρους θέματα και για την αξιολόγηση της εφαρμογής όσων συμφωνήθηκαν σήμερα. Στο μεταξύ, έχοντας στόχο περισσότερος κόσμος να έχει πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες internet, συζητήθηκαν μέτρα ενίσχυσης για την διείσδυση της ευρυζωνικότητας καθώς και για την ενθάρρυνση των επενδύσεων σε δίκτυα νέας γενιάς, σταθερής και κινητής.

Παρόντες στην συνάντηση με τον κ. Πιερρακάκης ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής και ο πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας Γιώργος Στεφανόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ημέρα αύριο Τετάρτη για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: