File Photo: Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ. EPA, ERDEM SAHIN




Αλλαγή παιγνιδιού για την Τουρκία θα επιφέρει το 2020 στον τομέα της ενέργειας, υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, αναφέροντας ότι το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου είναι πολύ σημαντικό.

Σε ενημέρωσή του σε Τούρκους δημοσιογράφους, ο Αλμπαϊράκ ανέφερε ότι η Τουρκία είναι από τις χώρες που καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια στην περιοχή, προσθέτοντας ότι την επόμενη περίοδο η Τουρκία τόσο στις έρευνες στη θάλασσα όσο και στη ξηρά προχωρά σε μια διαδικασία που θα φέρει θετικές ειδήσεις το 2020.

  • Ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία κατά την οποία θα διασφαλιστεί η αλλαγή παιχνιδιού για την Τουρκία με διάφορες έννοιες. “Στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου η Τουρκία κάνει πολύ σημαντικά βήματα, χρησιμοποιεί μέχρι τέλους τα δικαιώματά της και είναι υποχρεωμένη να τα χρησιμοποιεί”, υποστήριξε.

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανέφερε ότι η Τουρκία έφτασε να παράγει η ίδια το 65% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί. “Αυτό είναι καταπληκτικό ποσοστό. Όσο αυξάνεται το ντόπιο μερίδιο τόσο μειώνεται το μερίδιο εισαγωγής. Συμβάλλει θετικά στην ντόπια παραγωγή. Η Τουρκία έχει σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της ενέργειας. Γι’ αυτό και το θέμα της ανατολικής Μεσογείου είναι σημαντικό”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ
30/07/2019

Παραλήρημα Τατάρ κατά Μητσοτάκη: Κακόβουλο το αίτημα για απομάκρυνση της Τουρκίας από την Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: