Έβδομη η Πλατανιώτη στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στην Κορέα: Παράπονα για τη βαθμολογία

Την 7η θέση κατέλαβε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο. EPA, JEON HEON-KYUN




Την 7η θέση όπως το 2013 και το 2017 κατέλαβε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο, του 1ου τελικού στα αγωνίσματα της Καλλιτεχνικής κολύμβησης στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανγκζού.

Για 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μάγεψε το κοινό στο Yeomju Gymnasium, ωστόσο η κριτές την βαθμολόγησαν με 86.2921, δίνοντας το έναυσμα στην προπονήτριά της, Ναταλία Τσερνέτσκα, να διατυπώσει την διαμαρτυρία της για την συγκεκριμένη βαθμολογία.

  • «Εγώ την απόλαυσα, μου άρεσε πολύ. Παρουσίασε ένα πολύ εντυπωσιακό πρόγραμμα, το έζησε και το είδαμε και, με εξαίρεση ένα μικρό λαθάκι στο τέλος, ήταν άψογη. Θεωρώ ότι αδικήθηκε αρκετά από τους κριτές. Και το λαθάκι αυτό να μην έκανε, πάλι την ίδια βαθμολογία θα έπαιρνε. Δυστυχώς στο άθλημά μας υπάρχουν οι μικρές και οι μεγάλες χώρες».

Αδικημένη, αλλά και ικανοποιημένη προσωπικά για την εμφάνισή της, δήλωσε η Ευαγγελία Πλατανιώτη λίγο μετά την ολοκλήρωση του τελικού: «Είμαι χαρούμενη που ικανοποίησα την προπονήτριά μου. Το έζησα, το απόλαυσα, το ευχαριστήθηκα. Μόνο ένα μικρό λαθάκι στο τέλος θα ήθελα να αποφύγω. Δεν πιστεύω ωστόσο ότι το τελικό αποτέλεσμα και η 7η θέση είναι δίκαιη. Συνεχίζουμε όμως με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιστεύω σε καλύτερα αποτελέσματα».

  • Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο που συγκέντρωσε 95.0023β., το ασημένιο πήγε στην Ισπανίδα Όνα Καρμπονέλ που πήρε 92.5002β. και το χάλκινο στην Γιαπωνέζα Ιουκίκο Ονούι που βαθμολογήθηκε με 92.3084.

Το πρωί της Κυριακής (14/7) θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση και το ελληνικό ομαδικό στο τεχνικό πρόγραμμα στον προκριματικό.

«Έχουμε μια νέα ομάδα, πολύ καλή, έχουμε δουλέψει 7 μήνες πολύ σκληρά και περιμένουμε να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα» τόνισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέτσκα. Ο προκριματικός του ομαδικού θα ξεκινήσει στις 11:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας) και απο ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν οι: Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Μαρία Καραπαναγιώτου, Βασιλική Κοφίδη, Όλγα Κουργιαντάκη, Αναστασία Κουτσελίνη, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Γεωργία Βασιλοπούλου, Βιολέτα Ζουζούνη.

Η πρώτη οκτάδα του τελικού στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο:

1. Σβετλάνα Κολεσνιτσλένκο (Ρωσία) 95,0023 βαθμοί

2. Όνα Καρμπονέλ (Ισπανία) 92,5002

3. Γιουκίνο Ινούι (Ιαπωνία) 92,3084

4. Μάρτα Φιέντινα (Ουκρανία) 91,3014

5. Ζακλίν Σιμονό (Καναδάς) 89,2932

6. Λίντα Τσερούτι (Ιταλία) 88,0378

7. Ευαγγελία Πλατανιώτη (ΕΛΛΑΔΑ) 86,2921

8. Βασιλική Αλεξανδρή (Αυστρία) 85,6098

ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΠΣΑΤ

 

«Κλείδωσαν» και 2ο τελικό Πλατανιώτη και Παπάζογλου στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: