Επίθεση Ρουβίκωνα με λοστούς και μπογιές στην Εταιρεία Διαχείρισης Υδρογονανθράκων [video]

Μπογιές και σπασμένα τζάμια στην πρόσοψη των γραφείων της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Α.Ε, μετά την επίθεση που δέχθηκαν από μέλη της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας”, στην οδό Δημητρίου Μάργαρη, στους Αμπελόκηπους, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019. Τα μέλη του “Ρουβίκωνα” πέταξαν μπογιές και έσπασαν τις τζαμαρίες των γραφείων, ενώ αμέσως μετά αποχώρησαν. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ




Eπίθεση εξαπέλυσε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας στα γραφεία της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) τα ξημερώματα του Σαββάτου, 6 Ιουλίου, λίγες μόλις ημέρες μετά την επίθεση στην εφημερίδα Athens Voice, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.

  • Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων πέταξαν μπογιές στα γραφεία και έσπασαν με ρόπαλα και λοστούς τζαμαρίες, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στου Αμπελόκηπους. Η επίθεση έγινε με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, σε περιοχές νότια και δυτικά της Κρήτης, σύμφωνα με κείμενο που ανάρτησε η συλλογικότητα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Εμείς ως αναρχικοί και ως άνθρωποι δεν μπορούμε να φανταστούμε την ζωή μας ξεκομμένη από τον τόπο και την φύση. Η εισβολή στους τόπους μας μεγαλοεταιρειών που θα σκάβουν στα βοσκοτόπια μας, θα ανατινάζουν τα βουνά μας, θα αποψιλώνουν δάση και θα βρωμίζουν τις θάλασσες και τα ποτάμια μας με αντάλλαγμα κάποιες κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας, δεν μπορεί παρά να μας βρίσκουν αντίθετους και εχθρικούς», αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο με το οποίο ο Ρουβίκωνας και συνεχίζει:

«Αυτό που θα συμβεί εάν το επιτρέψουμε, είναι να διχαστούν οι τοπικές κοινωνίες όπως έγινε στις Σκουριές, καθώς τα όποια οικονομικά οφέλη υπάρξουν θα πάνε κυρίως σε εργολάβους και υμετέρους και όσοι βρουν κάποια ευκαιριακή δουλειά στα έργα θα στραφούν ενάντια στους συντοπίτες τους που θα αντιδρούν για την καταστροφή και την απαξίωση των δικών τους παραδοσιακών ασχολιών.

Και όταν τελειώσουν τα κοιτάσματα τι; Τι θα κάνουν οι άνθρωποι εκεί σε έναν ρημαγμένο τόπο; Η πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι η Τotal η ΕxxonMobil και ο Λάτσης, θα νοιαστούν η θα υποχρεωθούν από το κράτος να αποκαταστήσουν το περιβάλλον ακόμη και αν αυτό ήταν τεχνικά δυνατόν να γίνει που φυσικά δε είναι.

Η δική μας ενέργεια σήμερα είναι συμβολική, το λόγο τώρα ας έχουν οι τοπικές κοινωνίες και όλοι όσοι δεν επιθυμούν να γίνει ο τόπος τους μια τεράστια χαβούζα, θυσία στο βωμό του εφήμερου κέρδους των εταιριών και των μετόχων τους».

Επίθεση αγνώστων με λοστούς και μπογιές στα γραφεία της Athens Voice [video, eikona]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: