Επιστρέφει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος: Απόρριψη αίτησης από τον Άρειο Πάγο

File Photo: Ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη κάνουν δηλώσεις κατά την έξοδό τους από τις φυλακές Κορυδαλλού μετά την αποφυλάκιση του, 4 Μαϊου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Απέρριψε το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και άλλοι συγκατηγορούμενοί του, κατά της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών Κακουργημάτων για τις «μίζες» των εξοπλιστικών.

  • Κατά συνέπεια, μετά την έξοδό του από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών που νοσηλεύεται εδώ και δύο μέρες σε κρίσιμη κατάσταση, όπως όλα δείχνουν, θα πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές.
  • Συγκεκριμένα, το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα, χωρίς κενά και αντιφάσεις, ενώ παράλληλα απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς που προβλήθηκαν.

Παράλληλα, εκτός του Άκη Τσοχατζόπουλου την ίδια τύχη έχουν ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος στον οποίο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έχει επιβάλει ποινή κάθειρξης 6 ετών, όπως και ο χρηματιστής Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο οποίος έχει καταδικαστεί με την ίδια ποινή (κάθειρξη 6 ετών).

Με πρωτοβουλίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπέρ σχηματισμού βιώσιμης κυβέρνησης είναι η Ένωση Κεντρώων, είπε ο Βασίλης Λεβέντης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: