Επανάληψη των εθνικών εκλογών σήμερα Κυριακή στα Εξάρχεια, από όπου εκλάπη η κάλπη

FILE PHOTO: The bill is formally named “Revoking restrictions for the registration in special voter registration lists of voters living abroad” and is addressed to both Greek nationals living permanently abroad as well as to Greeks who happen to be abroad during election day. ANA – MPA/PANTELIS SAYTAS




Ομαλά εξελίσσεται το πρωί της Κυριακή η επαναληπτική εκλογική διαδικασία στο εκλογικό τμήμα όπου εκλάπη την προηγούμενη Κυριακή των εθνικών εκλογών η κάλπη από ομάδα αναρχικών.

  • Πρόκειται για το 33ο εκλογικό τμήμα του δήμου Αθηναίων, στο 35ο δημοτικό σχολείο στα Εξάρχεια, από όπου εκλάπη η κάλπη την Κυριακή της 7ης Ιουλίου.
  • Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Κωλέττη 34, όταν τρία λεπτά πριν κλείσει το εκλογικό κέντρο τέσσερα άτομα εισέβαλαν στο εκλογικό τμήμα και επιχείρησαν να σπάσουν την κάλπη με βαριοπούλα. Εν συνεχεία την άρπαξαν και τράπηκαν σε φυγή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ της ίδιας ημέρας οι δράστες έκαψαν την κάλπη.

Σημειώνεται ότι την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Καλποθήρες εμπρηστές», με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα με την συμμετοχή να εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα μικρή.

Hellas Journal

Κυριακή με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα [χάρτες]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: