Εντάξει… Γιώργος είναι αυτός, λέει και καμιά …κουβέντα και γελάμε: Λεφτά υπάρχουν! Τα βρήκε!

FILE PHOTO: Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Όλοι άκουσαν τι είπε, αλλά στοιχηματίζω ότι ούτε ο ίδιος κατάλαβε τι εννοούσε. Και αναφέρομαι στον εξοχότατο Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου, άλλως ΓΑΠ, ο οποίος χθες στη Βουλή αναφέρθηκε στην επίμαχη φράση του, που θα τον κυνηγά μέχρι το τέλος της πολιτικής του καριέρας.

Τι είπε ο αθεόφοβος πρώην πρωθυπουργός και νυ βουλευτής του ΚΙΝΑΛ; Διαβάστε:

  • «Όταν είχα πει λεφτά υπάρχουν, το έδειξα και το απέδειξα, χάλασα την πιάτσα. Αλλά εμείς θα χαλάμε την πιάτσα για το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Και πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός που έλαβε ποσοστό κοντά στο 47% των ψήφων του λαού και το εξαφάνισε σε 14 μήνες. Διότι πήρε λάθος αποφάσεις που οδήγησαν στην φτώχεια και τη μιζέρια τον ελληνικό λαό. Δεν είχε καταλάβει την πραγματική κατάστση της οικονομίας και όσοι του έλεγαν πως θα τιναχθεί στον αέρα, τους απαντούσε ότι ανησυχούν άδικα, χωρίς λόγο. Είχε πει και το άλλο, βέβαια, το φοβερό, όταν του έστειλαν μήνυμα από τις Βρυξέλλες για να κάνει περικοπές και να πάρει μέτρα. Ότι υποσχεθήκαμε αυξήσεις στους οπαδούς μας, και σε ένα πρωί έκανε φτερά ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

  • «Είχα πει από τότε, από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, για τις παθογένειές μας, ότι, αν δεν τις ανατρέψουμε, αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε. Και σήμερα ισχύει το ίδιο: αν δεν αλλάξουμε, βιώσιμη προοπτική δεν υπάρχει» υποστήριξε.

Ο κ. Παπανδρέου, μπορεί να μην ευθύνεται για την κατάσταση της οικονομίας, που παρέλαβε -σίγουρα ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε 19 χρόνια- αλλά έδειξε την ανικανότητα του όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία. Υπήρχαν άλλες λύσεις, πιο ανώδυνες, αλλά προτίμησε να τιμωρήσει την Ελλάδα και να την ρίξει στα νύχια των δανειστών.

Και κάθεται και μιλά στη Βουλή, όπου τον εξέλεξε η κ. Φώφη Γεννηματά στην αγωνία της να αγγίξει το …7%, για τα λεφτά που αποδείχθηκε ότι ΔΕΝ υπήρχαν. Ήταν μία ανοησία, από ένα πολιτικό άνδρα, που αν δεν λεγόταν Παπανδρέου, δεν ξέρουμε τι δουλειά θα έκανε. Σίγουρα δεν θα γινόταν πρωθυπουργός και η Ελλάδα δεν θα είχε καταστραφεί…

Κατά τα άλλα έκανε και μάθημα οικονομίας στη Βουλή. Είπε:

  • «Οφείλουμε να επαναδιαπραγματευτούμε το υπερβολικό πλεόνασμα που ζητούν οι δανειστές και να το εξαργυρώσουμε εγγυώμενοι -όλοι μας, όλοι μαζί- τις ριζοσπαστικές αλλαγές στο πελατειακό πολιτικό σύστημα. Είναι αυτή, η στρατηγική αντίληψη της Παράταξής μας. Αν δεν φτιάξουμε κράτος, ανάπτυξη δεν θα υπάρξει – ή θα είναι στρεβλή και επιζήμια, άνιση και άδικη, για το κοινωνικό σύνολο».

Αμφιβάλλω αν έχει ιδέα τι ακριβώς είπε…

HELLAS JOURNAL

Το πρώτο ταξίδι του κάθε Έλληνα πρωθυπουργού είναι πάντα στην Κύπρο: Όχι όμως για όλους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: