Ένοπλη ληστεία-μαμούθ σε αεροδρόμιο της Βραζιλίας: Άρπαξαν 750 κιλά χρυσού [video]

FILE PHOTO: Αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία. EPA,Antonio Lacerda




Χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων λήστεψαν ένοπλοι χθες Πέμπτη από τερματικό σταθμό χειρισμού φορτίου του αεροδρομίου του Σαν Πάουλου — του πιο πολυάσχολου στη Νότια Αμερική — και πήραν δύο ανθρώπους ομήρους, γνωστοποίησε η βραζιλιάνικη αστυνομία.

  • Αρκετοί από τους ένοπλους πήγαν στο αεροδρόμιο Γκουαρούλιος με μαύρο φορτηγάκι η εμφάνιση του οποίου ήταν παρόμοια με εκείνη οχημάτων της ομοσπονδιακής αστυνομίας, αποκαλύπτουν πλάνα από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που είδαν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν τέσσερις άνδρες με τα πρόσωπα καλυμμένα, τουλάχιστον ένας από τους οποίους κράταγε τουφέκι. Ανάγκασαν υπαλλήλους του αεροδρομίου να γεμίσουν την καρότσα του αυτοκινήτου με φορτίο.

  • Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, οι ληστές έφυγαν με περίπου 750 κιλά χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα και πήραν δύο εργαζόμενους ομήρους. Διαφεύγουν τη σύλληψη.

Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς στην ένοπλη ληστεία. Δεν έκανε κανένα σχόλιο για τους ομήρους.

Το αεροδρόμιο Γκουαρούλιος διαχειρίζεται η GRU Airport, μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η Invepar, η Airports Company South Africa και η Infraero, η βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση διαχείρισης αερολιμένων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Έμποροι ναρκωτικών παγιδεύτηκαν σε κοντέινερ εν μέσω καύσωνα και κάλεσαν την Αστυνομία να τους σώσει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: