Ενώπιον της Σπέχαρ η τουρκική προκλητικότητα: Το απόγευμα της Τετάρτης βλέπει Ακιντζί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, Λεμεσός 10 Ιουλίου 2019. ΓΤΠ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝ




Γύρω στη μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Προέδρου Αναστασιάδη, στη Λεμεσό.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Σπέχαρ χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική.

  • “Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο και είδα ότι είναι καλά. Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση. Το απόγευμα θα δω και τον κ. Ακιντζί”, ανέφερε η κ. Σπέχαρ, σε σύντομη δήλωσή της.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, καθώς και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Κυριάκος Κούρος.

  • Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ετοιμότητά του για συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
  • Ανέφερε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα που θα περιλαμβάνονται στην έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αλλά τέθηκαν επίσης οι τουρκικές προκλήσεις ενώπιον της κυρίας Σπέχαρ.

Σ’ ότι αφορά στις κυρώσεις, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι τώρα βρισκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία, σημειώνοντας ότι η Λευκωσία είναι σε συνεννόηση με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ερωτηθείς αν υπάρχει τρόπος διαπραγματεύσεων ενόσω συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, ο Πρόδρομος Προδρόμου παρέπεμψε στο διεθνές δίκαιο, απορρίπτοντας και το ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες στη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

Προκλητική απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ σε Ελλάδα, Κύπρο, ΕΕ: Καμία παρανομία στη Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: