Ένα Brexit χωρίς συμφωνία τον Οκτώβριο θα είναι προβληματικό δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Tesco

File Photo: Βρετανοί ευρωβουλευτές υπέρ του Brexit γυρίζουν την πλάτη όταν ακούγεται ο ευρωπαϊκός ύμνος. EPA, PATRICK SEEGER




Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία στα τέλη Οκτωβρίου θα είναι πιο δύσκολη σε σχέση με την αρχική ημερομηνία του Μαρτίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesco σήμερα, λόγω της μικρότερης αποθηκευτικής δυνατότητας αποθεμάτων ενόψει των Χριστουγέννων.

Εταιρίες λιανικής πώλησης και μεταποίησης και φαρμακευτικοί όμιλοι δημιούργησαν αποθέματα προϊόντων και ανταλλακτικών ενόψει της αρχικής ημερομηνίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, μια ημερομηνία που έκτοτε παρατάθηκε στις 31 Οκτωβρίου αφού η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν κατέφερε να περάσει τη συμφωνία της από το κοινοβούλιο.

«Θα είναι πιο δύσκολο να γίνει αυτό τον Οκτώβριο, αυτό είναι σίγουρο, διότι ολόκληρο το δίκτυό μας θα είναι γεμάτο προϊόντα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα Χριστούγεννα άρα θα υπάρχει μικρότερη δυναμικότητα», δήλωσε ο Ντέιβ Λιούις στο BBC.

Ο Λιούις δήλωσε στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας του τον Ιούνιο ότι η προμήθεια νωπών τροφίμων θα αποτελέσει επίσης σημαντικό ζήτημα καθώς η Tesco εισάγει περίπου το 50% των νωπών τροφίμων που πουλά.

«Το να έχουμε άδεια ράφια…εξαρτάται από το τι σημαίνει μια μη συμφωνία», δήλωσε. «Εάν υπάρξει πρόβλημα στα σύνορα, εάν υπάρξει πρόβλημα με τους δασμούς, τότε θα μπορούσε να υπάρξει αναταραχή», δήλωσε σήμερα.

«Εάν στο πλαίσιο μιας μη συμφωνίας δεν υπάρξουν δασμοί, δεν υπάρξει κανένα πρόβλημα, θα μπορούσαμε να είμαστε μια χαρά».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Απτόητες οι ΜΚΟ παρά την περιπέτεια της Ρακέτε: Επιστρέφουν στα νερά της Μεσογείου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: