Έγινε ρεζίλι ο Ερντογάν: Έκλεψε με δόλο τη θέση του προέδρου της Κίνας δίπλα στον Τραμπ

Στη φωτογραφία αυτή ο πρόεδρος της Κίνας Σιν Τζνπίνγκ κάνει χειραψία με τον πρόεδρο Ντόνανλτ Τραμπ και όταν πηγαίνει να πάρει τη θέση του δίπλα του βρίσκει τον Ταγίπ Ερντογάν. ΕPA, LUKAS COCH




Ο Ταγίπ Ερντογάν έσπασε το πρωτόκολλο για να σταθεί δίπλα στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, στην οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών των κρατών που συμμετέχουν στην G-20. Τα κατάφερε με περισσή αγένεια, αφήνοντας άφωνους όσους παρακολουθούσαν την σκηνή.

Την αποκάλυψη κάνει η έγκυρη τουρκοαμερικανική ιστοσελίδα Ahval.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αγνόησε εντελώς τον τρόπο τοποθέτησης των  αρχηγών και αξιωματούχων, που είχε σχεδιάσει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας. Από την αρχή πήγε και στάθηκε δίπλα στην ταμπέλα που έγραφε το όνομα του κ. Τραμπ. Η θέση που έκλεψε ο Ερντογάν έγραφε το όνομα του προέδρου της Κίνας Σιν Τζινπινγκ.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ο Τούρκος πρόεδρος, λοιπόν, πήρε τη θέση που είχε παραχωρηθεί στον Πρόεδρο της Κίνας, αντί να ακολουθήσει την επίσημη τοποθέτησή του δίπλα στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κινέζος πρόεδρος, ο οποίος μετακόμισε στη θέση του Τούρκου ηγέτη δίπλα στον Πούτιν, πήγε διστακτικά στη θέση που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, κοίταξε στο πάτωμα το σημείο που έγραφε το όνομα του και έφυγε αφού ο Ερντογάν έπαιξε τον ανήξερο και δεν έφυγε από εκεί.

Η υπόθεση της «οικογενειακής φωτογραφίας» πήρε διαστάσεις καθώς και άλλοι ηγέτες φαίνεται ότι στριμώχτηκαν για μία καλύτερη θέση, με αποτέλεσμα ο ένας να σκοντάφτει στον άλλο. Οι θέσεις της πρώτης γραμμής είναι πάντα ο στόχος των ηγετών.

Σημειώνουμε ότι ο Πρόεδρος Τράμπ εξέφρασε τη συμπάθειά του στον Τούρκο ομόλογό του για την προγραμματισμένη αγορά του ρωσικού συστήματος πυραύλων S-400 της Τουρκίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για μια «πολύπλοκη» κατάσταση για την Ουάσιγκτον αναφορικά με τον τρόπο που θα απαντήσει στην Τουρκία για τη συμφωνία της με την Ρωσία για την προμήθεια του εν λόγω συστήματος.

Η αμερικανική κυβέρνηση, με επίσημες δηλώσεις αξιωματούχων της, αντιτάχθηκε στην προμήθεια των S-400 από την Τουρκία, λόγω ανησυχιών ότι το ρωσικό σύστημα θα έχει επιπτώσεις στη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ και θα εκθέσει τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 σε ενδεχόμενη ρωσική απειλή.

Η Άγκυρα θα χάσει τα F-35 αν αγοράσει τους S-400, η άμεση απάντηση των ΗΠΑ στον Ερντογάν

Τον περασμένο μήνα, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι η Τουρκία θα εκδιωχθεί από το πρόγραμμα κατασκευής των F-35 στις 31 Ιουλίου αν προχωρήσει με τα σχέδια της για την απόκτηση των S-400. Η Τουρκία κινδυνεύει επίσης με κυρώσεις που θα επιβάλουν οι ΗΠΑ, οι οποίες προβλέπονται στο πλαίσιο του νόμου CAATSA (για την καταπολέμηση των εχθρών της Αμερικής).

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι ο Τράμπ τον διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των S-400. Όμως δεν υπάρχει σχετική επίσημη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου για το θέμα.

Σύμφωνα με ένα χρήστη του Twitter, και το γαλλικό πρακτορείο AFP επιβεβαίωσε  επίσης ότι ο Πρόεδρος της Κίνας έπρεπε να στέκεται δίπλα στον κ. Τραμπ.

Ένας απίθανος Τραμπ: Ευθύνες στον Ομπάμα ότι η Τουρκία αγόρασε τους S-400 από Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: