Εδώ βρέθηκε το γαλλικό υποβρύχιο: Αναζητούν την αιτία που το βύθισε αύτανδρο [video, χάρτης]

Το πλήρωμα του Γαλλικού υποβρυχίου La Minerve, το οποίο είχε εξαφανισθεί το 1968 με πλήρωμα 52 μελών.




Με τη χρήση της πλέον εξελιγμένης τεχνολογίας ειδικοί από τη Γαλλία και την Αμερική ερευνούν στο βυθό ανοικτά της Τουλόν στη Γαλλία, προκειμένου να εξετάσουν το πώς θα μπορέσει να γίνει η ανέλκυση του υποβρυχίου La Minerve, το οποίο είχε εξαφανισθεί το 1968 με 52μελές πλήρωμα.

Το υποβρύχιο εντοπίσθηκε στην Μεσόγειο, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων ανοικτά της Τουλόν, σε βάθος 2.370 μέτρων, από το αμερικανικό σκάφος Seabed Constructor, το οποίο έφθασε την περασμένη Τρίτη στην περιοχή για να συμμετάσχει στις έρευνες. Τα drones του σκάφους έφεραν τις οπτικές αποδείξεις του σημείου όπου βρίσκεται το υποβρύχιο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το Seabed Constructor, που ανήκει στην αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Ocean Infinity, είναι το πλοίο που εντόπισε το υποβρύχιο San Juan, το οποίο είχε εξαφανισθεί μαζί με το 44μελές πλήρωμά του ανοικτά την Αργεντινής τον Νοέμβριο 2018.

Τα αίτια του δυστυχήματος

Η τελευταία αποστολή του «La Minerve» ήταν εκπαιδευτική στις 27 Ιανουαρίου 1968. Βυθίστηκε μέσα σε τέσσερα λεπτά.

  • Το γιατί βυθίστηκε αύτανδρο το υποβρύχιο είναι ακόμα άγνωστο. Σειρά πιθανών αιτίων που έχουν αναφερθεί είναι η σύγκρουση με πλοίο, η έκρηξη πυραύλου ή τορπίλης ή η βλάβη στους αεραγωγούς. Παρά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν έκτοτε, το υποβρύχιο δεν είχε εντοπισθεί μέχρι σήμερα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, οι οικογένειες των 52 αγνοουμένων απηύθυναν έκκληση για την επανάληψη των ερευνών. Έτσι, στις αρχές του έτους, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε την επανάληψη των ερευνών, με την βοήθεια των νέων δεδομένων που προέκυψαν με την εφαρμογή των σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων.

Hellas Journal, με πληροφορίες από Le Parisien

Απίστευτο: Εντοπίστηκε ανοικτά της Τουλόν γαλλικό υποβρύχιο που είχε εξαφανιστεί το 1968

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: