Δικτάτορες οι Ερντογάν, Πούτιν, Κιμ, λέει ο Μπάιντεν: Γιατί ο κ. Τραμπ τους κάνει παρέα;

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Moon Jae-in. EPA, KCNA EDITORIAL USE ONLY




Οι συνεργάτες του του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν κατηγόρησαν τον Πρόεδρο Τραμπ για τη «συσσώρευση» δικτατόρων στις συναντήσεις του με τον Kim Jong Un της Βόρειας Κορέας, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ ήταν στο εξωτερικό.

“Ο πρόεδρος Τραμπ περιβάλλει τους δικτάτορες εις βάρος της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας και των συμφερόντων των ΗΠΑ. Είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους τρόπους με τους οποίους μας μειώνει στην παγκόσμια σκηνή και υπονομεύει τις αξίες μας ως έθνος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Μπάιντεν, Andrew Bates στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ως γνωστό, ο πρόεδρος Τραμπ πραγματοποίησε συνάντηση της τελευταίας στιγμής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, η οποία διαχωρίζει τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα την Κυριακή, καθιστώντας τον τον πρώτο Πρόεδρο που πάτησε το πόδι του σε βορειοκορεατικό έδαφος. Η συνάντηση του με την Κιμ ήρθε μετά τη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ιαπωνία, όπου συναντήθηκε με τον Πούτιν και τον Ερντογάν.

Καθώς ο πρόεδρος πετούσε πίσω στην Αμερική από το ταξίδι του στο εξωτερικό, ο συνεργατης του κ. Μπάιντεν δήλωσε ότι ο κ. Τραμπ «ξαναγύρισε στο Kim Jong-un – στον οποίο έκανε πολλές παραχωρήσεις για αμελητέο κέρδος».

Ανέφερε ότι ο πρόεδρος «αστειεύτηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την εκλογική μας ασφάλεια και για τους δημοσιογράφους και μάλιστα εξέφρασε τη συμπάθειά του για την αγορά από την Τουρκία ρωσικών πυραύλων.

Η δήλωση ήρθε πριν ο κ. Τραμπ αγγίξει το έδαφος των ΗΠΑ, μια απόκλιση από την προηγούμενη προσέγγιση της εκστρατείας του Μπάιντεν να επικρίνει τον πρόεδρο ενώ είναι στο εξωτερικό.

Ο Τραμπ πάτησε το πόδι του στο έδαφος της Βορείου Κορέας: Ιστορική συνάντηση με τον Κιμ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: