File Photo: O Κώστας Aχ, Καραμανλής μιλάει στην ολομέλεια της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο χαρακτηρισμός “αποβράσματα της κοινωνίας” για πολίτες που δεν “κόβουν” εισιτήριο στο μετρό, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Α. Καραμανλής αναγκάστηκε να ανασκευάσει.

Σύμφωνα με την διευκρινιστική του δήλωση, η οποία φαίνεται πως προέκυψε από τη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου και την “οδηγία” προς τον υπουργό να προχωρήσει σε νέα δήλωση, ο κ. Καραμανλής παραδέχθηκε ότι ο χαρακτηρισμός “αποβράσματα” ήταν μια λανθασμένη και άστοχη έκφραση, που ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής σημείωσε τα ακόλουθα:”Για να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο είναι “απόβρασμα”, ούτε ότι πρέπει να νιώθει έτσι. Πιστεύω όμως ότι το να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι στο χέρι της κοινωνίας μας. Το να μπορείς να πληρώσεις το εισιτήριο αλλά να μπαίνεις τζάμπα, είναι μια συμπεριφορά που βλάπτει την κοινωνία μας και τελικά κι εσένα τον ίδιον. Αυτό πιστεύω και αυτό θέλω να βοηθήσουμε να καταλάβουν όλοι οι συμπολίτες μας. Αν το πετύχουμε, θα είναι πολύ σημαντικότερο από οποιαδήποτε κατασταλτική πολιτική”, συμπλήρωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Με πληροφορίες iefimerida.gr

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ στις δηλώσεις περί αποβρασμάτων Καραμανλή: Να θυμηθεί το μέτρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: