«Διαστημική Περιπέτεια» συντροφιά με τον Ιούλιο Βερν σε έκθεση από τη NASA στο Βουκουρέστι

File Photo: Η έκθεσης με τίτλο «Διαστημική Περιπέτεια» που διοργανώνει το Κέντρο Επισκεπτών της NASA, έχει «σταθμεύσει» στο εκθεσιακό κέντρο του Βουκουρεστίου. Πηγή expozitiespatiala.ro




Nα «αγγίξουν» το διάστημα ‘εχουν την ευκαιρία οι επισκέπτες της έκθεσης με τίτλο «Διαστημική Περιπέτεια» (Space Adventure).

Η έκθεση που διοργανώνεται από το Κέντρο «Space & Rocket» των ΗΠΑ και το Κέντρο Επισκεπτών της NASA, αυτή την περίοδο έχει «σταθμεύσει» στο εκθεσιακό κέντρο Romexpo του Βουκουρεστίου.

  • Καλύπτοντας μια έκταση περίπου 2.500 τετραγωνικών μέτρων και με περισσότερα από 100 μοναδικά εκθέματα, η έκθεση παρουσιάζει την ιστορία της κατάκτησης του Διαστήματος δίνοντας, παράλληλα, στους επισκέπτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν προσομοιωτές διαστημικών πτήσεων και να συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια.

Στην είσοδο της έκθεσης, οι επισκέπτες ξεκινούν το δικό τους ταξίδι μέσα από το διάσημο μυθιστόρημα του Ι. Βερν «Από τη Γη έως τη Σελήνη», έχοντας τη δυνατότητα να περιεργαστούν ένα αντίγραφο του τεράστιου κανονιού με το οποίο ο συγγραφέας «επιχειρούσε», μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη.

  • Προχωρώντας, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τους πατέρες της τεχνολογίας πυραύλων, Χέρμαν Όρμπεθ, Ρόμπερτ Γκόνταρντ, Βέρνερ φον Μπράουν,Κονσταντίν Τσιολκόφσκι και Σεργκέι Κορολέφ.

Ακολουθώντας τις οδηγίες των διάσημων επιστημόνων, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν στη συνέχεια τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο στην ιστορία, τον Sputnik, θα ενημερωθούν για τη ζωή και την πορεία του κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν, θα δουν πρωτότυπα αντικείμενα και μακέτες αντικειμένων που έχουν πατήσει το «πόδι» τους στη Σελήνη, αλλά και αντίγραφο της υπομονάδας εντολών του Apollo 17.

Από την έκθεση δεν λείπουν κομμάτια από μοντέλα δορυφόρων, σωματίδια μετεωρικής ύλης, αλλά και κοστούμια από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, μεταξύ των οποίων και του Νταρθ Βέιντερ από το «Star Wars». Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2019.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Agerpres

 

Πύραυλος από την Ινδία στη Σελήνη για να εξερευνήσει την ύπαρξη νερού στο νότιο τμήμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: