Διαδικτυακή εφαρμογή για την καταπολέμηση του ρατσισμού από τη λίγκα της Γαλλίας

Από την εφαρμογή που οι φίλαθλοι μπορούν να αναφέρουν περιπτώσεις ρατσισμού. Φωτογραφία www.licra.org/lfp




Η επαγγελματική ποδοσφαιρική λίγκα της Γαλλίας (LFP) και η ένωση κατά του ρατσισμού «LICRA» ανακοίνωσαν την δημιουργία μίας εφαρμογής, μέσω της οποίας θα μπορούν να καταχωρούνται σε πραγματικό χρόνο όλες οι μορφές ρατσισμού και διακρίσεων στα γήπεδα της Γαλλίας.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.licra.org/lfp και δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να αναφέρουν -είτε ως μάρτυρες, είτε ως θύματα- οιαδήποτε πράξη διάκρισης, όπως αυτές που εμπεριέχουν ρατσιστικό ή/και αντισημιτικό περιεχόμενο, αλλά και ενέργειες ομοφοβικού ή σεξιστικού χαρακτήρα.

Κάθε φορά που θα υπάρχει καταχώρηση, θα ενεργοποιείται μία συγκεκριμένη διαδικασία, που ορίζεται από τις συνεργαζόμενες αρχές.

«Οι νομικές και πειθαρχικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν, θα τεκμηριωθούν προκειμένου να καταπολεμηθούν οι πράξεις διακρίσεων στα επαγγελματικά γήπεδα ποδοσφαίρου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση της LFP, ενώ ταυτόχρονα η «LICRA» θα διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι, στα μέσα Απριλίου, η αναμέτρηση του σαμπιονά ανάμεσα στην Ντιζόν και την Αμιάν διεκόπη προσωρινά, μετά από ρατσιστικά συνθήματα που ακούσθηκαν εναντίον του αρχηγού των φιλοξενούμενων, Πρινς Γουανό.

Όπως είναι γνωστό, ο Πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, έχει ταχθεί υπέρ της διακοπής των αγώνων, σε περίπτωση που ακούγονται ρατσιστικά ή ομοφοβικά συνθήματα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δύο εκατ. δολάρια ζητά ο Giannis ως αποζημίωση για τη χρήση του εμπορικού σήματος “Greek Freak”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: