Δεν θα επιβληθούν κυρώσεις για τους S-400 από τον Τραμπ, εκτιμά ο Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. @MevlutCavusoglu




O Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, δεν επιθυμεί να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τη συμφωνία με τη Ρωσία, αναφορικά με τους S-400, υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

  • Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το ρωσικό σύστημα αεράμυνας θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του 2020, ενώ κατέστησε σαφές ότι η Άγκυρα θα απαντήσει με αντισταθμιστικά μέτρα σε ενδεχόμενες κυρώσεις.
  • Ειδική αναφορά έκανε και στην απόφαση της Ουάσιγκτον να αποκλείσει την Τουρκία από το πρόγραμμα ανάπτυξης των F-35, παραπέμποντας στην ανησυχία των υπόλοιπων συμμετεχουσών χωρών για τις εν λόγω εξελίξεις.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η Τουρκία «θα καλύψει απ’ αλλού τις ανάγκες της», εφόσον οι ΗΠΑ δεν προμηθεύσουν στην Άγκυρα τα μαχητικά F-35.

  • Η δήλωση του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επήλθε μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι ο πρόεδρος Τραμπ και ο αρμόδιος υπουργός Μάικ Πομπέο «εξετάζουν όλες τις επιλογές (…) για την προμήθεια των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων»

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες αφίχθηκαν σε αεροπορική βάση της Άγκυρας τα πρώτα τμήματα των S-400, με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας να δίνει στη δημοσιότητα και το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Πηγή: philenews/sputniknews.gr

Δεν θέλει κυρώσεις στην Τουρκία ο Τραμπ: Διαφωνούν Πομπέο, Μπόλτον και Κογκρέσο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: