Δεν επιχειρούμε εργασίες γεώτρησης στην περιοχή κανενός, κομπάζει ο Ερντογάν

File Photo: Ο Ζέλικο Κόμσιτς, μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας (Α), ο Πρόεδρος της Τουρκικής Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ (ΚΔ) και μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας Sefik Djaferovc (Δ), ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) στη Jahorina της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης,. EPA, FEHIM DEMIR
Δεν επιχειρούμε εργασίες γεώτρησης στην περιοχή κανενός, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο για υπερασπιστούν τα δικαιώματα των Τ/κ, όποια και να είναι.

Επιστρέφοντας από Βοσνία Ερζεγοβίνη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε εν πτήσει στους Τούρκους δημοσιογράφους για την ανατολική Μεσόγειο ότι “οι εργασίες έρευνας μας συνεχίζονται στην περιοχή, τα γεωτρύπανα μας έχουν σταλεί”.

  • “Τόσο το Φατίχ όσο και το Γιαβούζ αυτή τη στιγμή είναι στην περιοχή και θα ξεκινήσουν εργασίες. Εμείς εκεί δεν επιχειρούμε εργασίες στην περιοχή κανενός. Εκεί ειδικά κάνουμε βήματα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Τ/Κ αδελφών μας όποια και να είναι”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.
  • Για τους S400, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο θέμα της συμπαραγωγής με τη Ρωσία και ότι σε αυτό το θέμα είχαν συμφωνήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν από την πρώτη τους συνάντηση. “Πρώτα ο Αλλάχ θα περάσουμε και στη συμπαραγωγή”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “αυτές οι υποθέσεις δυστυχώς (για τη συμπαραγωγή) είναι ένα από τα επιχειρήματα εκείνων που θέλουν να εγκαταλείψουμε τους S400. Κάτι τέτοιο δεν τίθεται ως θέμα”.

“Αυτό είναι ένα αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα. Και αφού είναι τέτοιο, εάν κάποιοι μας επιτεθούν θα θέσουμε σε εφαρμογή αυτό το αμυντικό σύστημα ενάντια στην επίθεση”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη
10/07/2019

Χωρίς υποστήριξη το Γιαβούζ: Στάση αναμονής τηρούν τα βοηθητικά πλοία, πτήσεις UAV

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal