Δεν άντεξε την πίεση από τη Ρωσία η Εθνική κορασίδων πόλο: Στόχος το χάλκινο μετάλλιο

Ήττα της εθνικής κορασίδων 12-10 από τη Ρωσία. Πηγή Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος




Η εθνική υδατοσφαίρισης κορασίδων ηττήθηκε 12-10 από τη γηπεδούχο Ρωσία στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Κίρισι.

Αύριο (14/7) στη 1 μ.μ. θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο, απέναντι στον ηττημένο του αγώνα Ολλανδία-Ισπανία.

  • Η ελληνική ομάδα αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα και βρέθηκε να χάνει 5-1, αλλά στη συνέχεια βρήκε λύσεις στην αφόρητα πιεστική άμυνα των Ρωσίδων, κυρίως χάρη στη συγκλονιστική Φωτεινή Τριχά, ενώ παράλληλα η τερματοφύλακας Άννα Μήτσου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της.

Στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου, η εθνική ισοφάρισε σε 5-5 με την Τριχά, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο 6-5 υπέρ των γηπεδούχων. Όμως, η ανοχή των διαιτητών στο πολύ σκληρό ρωσικό πρέσινγκ (με κραυγαλέες περιπτώσεις αποβολών που δεν καταλογίστηκαν), έφεραν το συγκρότημα του Τάσου Παπαναστασίου να κυνηγά πάλι στο σκορ (8-5). Η Χαλδαίου μείωσε σε 9-8 σε παίκτρια παραπάνω, 4΄17΄΄ πριν τη λήξη, αλλά δύο συνεχόμενα γκολ της Σάβισκο «καθάρισαν» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 2-5, 3-1, 1-2, 4-4

  • Η σύνθεση της εθνικής: Καραγιάννη, Σάντα, Καλογεροπούλου, Σιούτη, Τσιμάρα, Χαλδαίου 1, Τορνάρου 2, Κάσσαρη, Ανδρεάδη, Τριχά 7, Λασκαρίδου, Γκοτζιά, Μήτσου.

Για τη Ρωσία σκόραραν οι Καρέλοβα 3, Σαραφουτντίνοβα 3, Σάβισκο 2, Μπουνάκοβα, Γκούσκοβα, Τρετιάκοβα, Κόπτσεβα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έβδομη η Πλατανιώτη στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στην Κορέα: Παράπονα για τη βαθμολογία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: