Χάος στο πάρτι για τα 90α γενέθλια της Μάρκος: Πάνω από 130 καλεσμένοι έπαθαν δηλητηρίαση

File Photo: Φωτογραφία Pixabay.com




Χάος προκλήθηκε σήμερα στο πάρτι για τα 90ά γενέθλια της πρώην πρώτης κυρίας των Φιλιππίνων Ιμέλντα Μάρκος όταν περισσότεροι από 130 φίλοι και υποστηρικτές της χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία της Μανίλας αφού υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση.

Τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων στην περιοχή Πάσιγκ της Μανίλας γέμισαν ασθενείς με συμπτώματα όπως εμετοί, διάρροια και ναυτία, σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό.

Ο Ερυθρός Σταυρός των Φιλιππίνων και τοπικός αξιωματούχος επεσήμαναν ότι τουλάχιστον 137 άνθρωποι χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία στη διάρκεια του πάρτι που διοργανώθηκε σε ένα κλειστό στάδιο.

«Το φαγητό ίσως να είχε χαλάσει, όμως παραμένουμε ακλόνητοι», δήλωσε η κόρη της και πλέον γερουσιαστής Ιμέε Μάρκος σε όσους καλεσμένους παρέμειναν στο πάρτι, σύμφωνα με τα σχόλια που αναρτήθηκαν κάτω από τη ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης στο Facebook.

«Ας φροντίσουμε απλώς όσους είναι στο νοσοκομείο και να αναμένετε ότι θα τους επισκεφθούμε όλους», πρόσθεσε.

Η Μάρκος, χήρα του πρώην δικτάτορα των Φιλιππίνων Φερδινάντο Μάρκος, δεν αρρώστησε, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός DWIZ. Βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook έδειχνε ανθρώπους να σχηματίζουν ουρά μπροστά από ένα τραπέζι για να χαιρετίσουν την Ιμέλντα.

Η Μάρκος είναι γνωστή για την τεράστια συλλογή παπουτσιών, κοσμημάτων και έργων τέχνης που διέθετε. Η οικογένειά της εξακολουθεί να είναι ισχυρή στις Φιλιππίνες, αν και προκαλεί διχασμό στην πολιτική, ενώ έχει στενές σχέσεις και με τον πρόεδρο Ροντρίγο Ντουτέρτε.

Η Ιμέλντα Μάρκος είναι κατηγορούμενη σε μια σειρά υποθέσεων για απάτη, οι οποίες την καταδιώκουν μετά την ανατροπή του συζύγου της το 1986.

Πέρυσι καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη για διαφθορά επειδή τη δεκαετία του 1970 όταν ήταν κυβερνήτης της Μανίλας πραγματοποίησε παράνομες τραπεζικές μεταφορές χρημάτων αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε ελβετικά ιδρύματα.

Η Μάρκος αρνείται τις κατηγορίες και είναι ελεύθερη μέχρι να εκδικαστεί η έφεση που έχει υποβάλει.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αυξήθηκαν στους 18 οι νεκροί στο Ιρκούτσκ από τις πλημμύρες: 17 άνθρωποι αγνοούνται

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: