Αυτοψία Κουμουτσάκου στη Σάμο και σύσκεψη για διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού

File Photo: Προσφυγόπουλα σε κέντρο υποδοχής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Στη Σάμο μεταβαίνει το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός αναπληρωτής Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Εκεί θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ και θα προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες για την αντιμετώπιση των ζητημάτων διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού στο νησί.

Εξάλλου, το πρωί της Πέμτης ο υπουργός αναπληρωτής είχε, σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες, ενόψει του επικείμενου άτυπου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Ελσίνκι, στις 18 και 19 Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της ελληνικής πλευράς με έμφαση στην πρακτική έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στη διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού ζητήματος και την ενίσχυση της συνεργασίας με τις τρίτες χώρες.

Νωρίτερα ο κ. Κουμουτσάκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Πετρίδη, o οποίος τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του. «Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν ότι η αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών αποτελεί ζήτημα κομβικής σημασίας για Κύπρο και Ελλάδα, δεδομένων των συνεχιζόμενων πιέσεων. Αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση απαιτείται επίσης για τα ζητήματα ασφάλειας που προκύπτουν», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου. Συμφωνήθηκε, επιπλέον, η θεσμοθέτηση συνεχούς επικοινωνίας για συντονισμένο χειρισμό του όλου θέματος και διευθετήθηκε διμερής συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα στο Ελσίνκι, στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης. Θα ακολουθήσει σύντομα επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: