Αυτοψία κατοχικού ηγέτη και Οζερσάι στο σημείο πτώσης του αντικειμένου στα κατεχόμενα

Μετά την έκρηξη, σπίτια κοντά στο κατεχόμενο Δίκωμο εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας. Πηγή φωτογραφίας: Philenews




Επίσκεψη στο κατεχόμενο χωριό Βουνό πλησίον του οποίου αντικείμενο αγνώστου προέλευσης φαίνεται να συνεντρίβη μετά τα μεσάνυκτα, προκαλώντας πυρκαγιά, πραγματοποίησαν ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο παράνομος ψευτο-«αναπληρωτής πρωθυπουργός” και ψευτο-“υπουργός εξωτερικών” Κουντρέτ Οζερσάϊ.

  • Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί είπε ότι πρόκειται για στρατιωτικό σκεύασμα αγνώστου προέλευσης και πως θα γίνει ενδελεχής έρευνα. «Θέλουμε ειρήνη στην περιοχή μας, στο νησί μας. Αυτό το επεισόδιο δείχνει πόσο σημαντική είναι η ειρήνη», σημείωσε.
  • Ερωτηθείς είπε ότι «αν είναι πύραυλος, μπορεί να είναι ρωσικός. Αυτό θα διαφανεί από την έρευνα που θα γίνει που θα δώσει περισσότερη ενημέρωση».

Σημείωσε ότι με στρατιωτικούς που μίλησε μαζί τους, βγαίνει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για στρατιωτικό αντικείμενο που προήλθε εκτός Κύπρου.

Ο κ. Οζερσάϊ στον λογαριασμό του στο Facebook είπε ότι από τις αρχικές έρευνες φαίνεται ότι το αντικείμενο είναι είτε αεροσκάφος που μετέφερε εκρηκτικά είτε πύραυλος. Σημείωσε ότι οι χαρακτήρες που αναγράφονται σε μέρη του αντικειμένου θα δώσουν κάποιες εξηγήσεις. Ανέφερε ότι δεν υπήρξαν ευτυχώς θύματα κι ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Ακόμη ένα αντικείμενο, το οποίο πιστεύεται ότι είναι κομμάτι του πρώτου, εντοπίστηκε σε κήπο σπιτιού στο Δίκωμο. Λήφθηκαν μέτρα στην περιοχή, ενώ κενώθηκαν σπίτια.

ΚΥΠΕ – Οντούλ Ασίκ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
01/07/2019

Επίθεση στα κατεχόμενα, “χτύπησε” ιπτάμενο αντικειμένο: Ήταν ρωσικός πύραυλος από Συρία;

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: