Αστυνομικός έγραψε στο Facebook να ρίξει κάποιος σφαίρα σε βουλευτίνα των Δημοκρατικών

File Photo: Οι αρχές της Αιγύπτου συνέλαβαν έναν άνδρα για σωρεία σεξουαλικών επιθέσεων κατά δεκάδων γυναικών έπειτα από καταγγελίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. EPA, LUONG THAI LINH




Ένας αστυνομικός από τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ αποπέμφθηκε από την υπηρεσία του αφού έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι κάποιος πρέπει να ρίξει μία σφαίρα εναντίον της βουλευτίνας των Δημοκρατικών Αλεξάντρια Οκάζιο- Κορτές, ενώ ένας συνάδελφός του έκανε “like” στην ανάρτηση.

Ο Τσαρλς Ρίσπολι, που εργάζεται ως αστυνομικός εδώ και 14 χρόνια και έκανε την ανάρτηση την Πέμπτη, και ο Άντζελο Βαρίσκο, που έκανε το “like”, αποπέμφθηκαν έπειτα από εσωτερική έρευνα, ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Γκρέτνα Άρθουρ Λόσον.

«Πιστεύουμε ότι αυτό το περιστατικό ντροπιάζει το αστυνομικό μας τμήμα. Αυτοί οι αστυνομικοί ενήργησαν με αντιεπαγγελματικό τρόπο, υπαινισσόμενοι ότι μια βίαιη ενέργεια θα πρέπει να εξαπολυθεί εναντίον μιας εν ενεργεία βουλευτίνας των ΗΠΑ», τόνισε ο Λόσον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εσωτερική έρευνα που διεξήχθη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και οι δύο αστυνομικοί παραβίασαν την πολιτική του αστυνομικού τμήματος για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις όταν δήλωσε ότι η Οκάζιο- Κορτές και άλλες τρεις συνάδελφοί της που προέρχονται από μειονοτικές ομάδες θα πρέπει να «επιστρέψουν» στις χώρες τους, αν δεν είναι ικανοποιημένες από την κατάσταση στις ΗΠΑ.

Ο Ρισπόλι έκανε την αμφιλεγόμενη ανάρτηση στο Facebook απαντώντας σε ένα σατιρικό post του ιστότοπου tatersgonnatate.com το οποίο ανέφερε πως η Οκάζιο- Κορτές δήλωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα πληρώνονται πολύ.

Ο Λόσον επεσήμανε ότι το αστυνομικό τμήμα της Γκρέντα, μιας πόλης με περίπου 18.000 κατοίκους κοντά στη Νέα Ορλεάνη, δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα για την ανάρτηση του Ρισπόλι.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Γκρέντα, ο Γουέιν Ράου, δήλωσε στους New York Times ότι «ένιωσε αποτροπιασμό» για την ανάρτηση, η οποία, όπως δήλωσε, δεν αντιπροσωπεύει την πόλη ούτε το αστυνομικό της τμήμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αμερικανός στρατηγός μαζί με τους Κούρδους της Συρίας: Με επίθεση απειλεί η Τουρκία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: