Άρης-ΑΕ Λεμεσού: Η πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League θα κριθεί στην Κύπρο

Οι φίλαθλοι του Άρη πετούν χαρτάκια κheατά τη διάρκεια αγώνα Άρης – ΑΕΛ Λεμεσού για την 1η αγωνιστική του Β’ προκριματικού γύρου του Europa League που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Pixel/STR




«Ανοιχτούς λογαριασμούς» για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League άφησαν ΆΡΗΣ και ΑΕ Λεμεσού. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως τέρματα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Δύο δοκάρια για τους γηπεδούχους, ένα για τους φιλοξενούμενους. Η ρεβάνς για τις δυο ομάδες είναι την ερχόμενη Πέμπτη (1/8) στην Κύπρο.

Δίχως εκπλήξεις παρέταξαν τις ομάδες τους Σάββας Παντελίδης και Ντούσαν Κέρκεζ στο κατάμεστο “Κλεάνθης Βικελίδης” – λίγο πριν τη σέντρα ανακοινώθηκε sold out – που φόρεσε τα καλά του μετά από 8,5 σχεδόν χρόνια.

Προτού συμπληρωθεί το 5ο λεπτό, ο Ιντέγε έφυγε στην πλάτη της κυπριακής άμυνας, ωστόσο προ του Βοζίνια πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ντιγκινί έκανε την ατομική ενέργεια από τα αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον Βοζίνια. Ακόμη μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 19′, με τον Σούντγκρεν να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά, τον Ιντέγε να παίρνει την κεφαλιά αλλά και πάλι να δίνει πολύ ύψος στην προσπάθειά του.

Οι Κύπριοι προσπαθούσαν μόνο με στημένες φάσεις να γίνουν απειλητικοί, όπως στο ημίωρο με την άστοχη κεφαλιά του Γκαζτανάγκα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Βοζίνια με γροθιές απομάκρυνε το επικίνδυνο φάουλ του Ματίγια ενώ στο 38′ ο Άτγουελ φάνηκε αρχικά να δίνει πέναλτι, σε χέρι του Ντόσα Τζούνιορ, αλλά μετά από υπόδειξη του βοηθού, άλλαξε την απόφασή του σε άουτ! Η μεγαλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος ήρθε στο 41′: ο Βοζίνια απέκρουσε στην αριστερή του γωνία το σουτ του Μπάσα και στην εξέλιξη της φάσης ο Φετφατζίδης σημάδεψε το δεξί δοκάρι της ΑΕΛ!

Ελάχιστες συγκινήσεις είχε να προσφέρει το δεύτερο ημίχρονο, τουλάχιστον στα πρώτα του 20 λεπτά. Στο 65′ ο νεοεισελθών Γκαζαριάν δοκίμασε από μακριά να αιφνιδιάσει τον Κουέστα χωρίς όμως να τα καταφέρει ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ντόσα Τζούνιορ έβαλε έγκαιρα την προβολή στο σουτ του Ιντέγε.

Στο 70′ με τρομερό σουτ ο Γκαζαριάν… ισοφάρισε τα δοκάρια για την ΑΕΛ, στη μοναδική πραγματικά σπουδαία φάση των Κυπρίων. Ο Τόνσο ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση, σε δύο χρόνους, τον Βοζίνια στο 73′ ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ντιγκινί βρήκε δίχτυα, αλλά από την εξωτερική πλευρά.

Οι “κίτρινοι” στάθηκαν εκ νέου άτυχοι στο 87′. Από ενέργεια του Μαρτίνες, η μπάλα στρώθηκε στον Ματίγια, αλλά το σουτ του Ισπανού τράνταξε τη συμβολή των δοκών του Βοζίνια, με τον Ντιγκινί να αστοχεί απελπιστικά στην επαναφορά. Ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του ματς, με τις δύο ομάδες να τα λένε ξανά την ερχόμενη Πέμπτη στη Λάρνακα.

Διαιτητής: Στιούαρτ Ατγουελ, Χάρι Λέναρντ, Ντάνιελ Ρόμπαθαν, Άντριου Μάντλεϊ (Αγγλία)

Κίτρινες: 29′ Φετφατζίδης, 34′ Μπάσα, 36′ Ιντέγε, 92′ Σούντγκρεν – 34′ Αντάμοβιτς, 36′ Γκαζτανάγκα, 71′ Γουίλερ, 80′ Νιλς Τεϊσέιρα, 90′ Βοζίνια, 92′ Γκαζαριάν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Μπάσα (74′ Λούκας), Ματίγια, Φετφατζίδης (65′ Λάρσον), Τόνσο (84′ Μαρτίνες), Ντιγκινί, Ιντέγε.

Πάγκος: Έμαν, Σόουζα, Ντουάρτε, Κωνσταντινίδη.

ΑΕ Λεμεσού (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Ντόσα Τζούνιορ (79′ Κοέλιο), Αντρέ Τεϊσέιρα, Γκαζτανάγκα, Ζντραφκόφσκι, Αντάμοβιτς (62′ Γκαζαριάν), Αγκάνοβιτς, Γκοντάλ, Χουράδο, Γουίλερ (87′ Αβραάμ), Νιλς Τεϊσέιρα.

Πάγκος: Πρόσεκ, Τόρες, Γερολέμου, Κυριακού.

Παντελίδης: «Εμείς θα πάρουμε την πρόκριση»
Αισιόδοξος πως η ομάδα του θα πάρει τελικά την πρόκριση στον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, εμφανίστηκε ο Σάββας Παντελίδης. Άρης και ΑΕ Λεμεσού αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα στη Θεσσαλονίκη και τα πάντα θα κριθούν πλέον στη Λάρνακα την 1η του Αυγούστου.

“Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κρατήσουμε και άλλα που χρήζουν βελτίωσης”, είπε αρχικά ο 54χρονος προπονητής και προσέθεσε με αισιοδοξία: “Είναι ξεκάθαρο ποια ομάδα είχε τις ευκαιρίες. Το κακό είναι ότι σε αρκετά σημεία του αγώνα πέσαμε στην παγίδα της ΑΕΛ και δεν παίξαμε όπως θέλουμε, γρήγορα και έξυπνα”.

Ερωτηθείς για τη ρεβάνς, ο Παντελίδης δεν είχε αμφιβολία για την ομάδα του: “Η ΑΕΛ θα αναγκαστεί να αλλάξει τακτική στη ρεβάνς. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας. Είχαμε 6-7 φάσεις που θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάποιο γκολ και να μιλούσαμε διαφορετικά. Το θετικό είναι ότι δεν απειλήθηκαμε σχεδόν καθόλου. Εμείς θα πάρουμε τελικά την πρόκριση”.

Κλείνοντας, ο τεχνικός του Άρη αποκάλυψε πως είναι εξαιρετικά απίθανο να προλάβει τον επαναληπτικό ο Χαμζά Γιουνές.

ΚΕΡΚΕΖ: “ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΦΑΒΟΡΙ Ο ΑΡΗΣ”

Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Κέρκεζ κράτησε το αποτέλεσμα που απέσπασε η ομάδα του. “Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά το ξέραμε αυτό και ήμασταν προετοιμασμένοι. Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Μπορούσαμε και καλύτερα αλλά δεν είμαστε μόνο εμείς στο γήπεδο, υπάρχει και ο αντίπαλος. Ήμασταν καλά οργανωμένοι στην άμυνα, όμως στην επίθεση δεν τα καταφέραμε εξίσου. Προσπαθήσαμε να ροκανίσουμε το χρόνο, αλλά ποτέ δεν δίνω εντολή στους παίκτες μου να κάνουν αναίτιες καθυστερήσεις”.

Κι ο Βόσνιος τεχνικός της ΑΕΛ προσέθεσε για την ατμόσφαιρα του “Κλεάνθης Βικελίδης”: “Οι παίκτες μου είχαν ξεχάσει πως είναι να παίζεις με τόσο κόσμο. Δεν ήταν εύκολο με 20.000 οπαδούς πάνω από το κεφάλι τους. Ευχαριστώ τους φίλους της ΑΕΛ που ήρθαν και μας στήριξαν, αλλά μπράβο και σε αυτούς του Άρη για τη φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν”.

Τελειώνοντας, ο Κέρκεζ σχολίασε πως “ο Άρης παραμένει φαβορί και για τη ρεβάνς στη Λάρνακα” ενώ για τα προβλήματα που αποκόμισαν οι παίκτες του ξεκαθάρισε πως “ο Γουίλερ έγινε αλλαγή καθώς υπέφερε από κράμπες ενώ ο Ντόσα Τζούνιορ ένιωσε ένα σφίξιμο και κρίθηκε σκόπιμο να τον προφυλάξουμε”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ο αήττητο σερί του Άρη και η παράδοση με τις Κυπριακές ομάδες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: