Αποζημιώσεις στους πληγέντες, έως το Σάββατο η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης είπε ο Πέτσας

File Photo: Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Φωτογραφία ΑΠΕ ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία στη Χαλκιδική και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ενημερώθηκε, επίσης, άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Θα δοθεί έκτακτη και άμεση επιχορήγηση για τις υποδομές στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ενημέρωσε ότι στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο και του ΕΛΓΑ, ενώ πρόσθεσε ότι για τους ιδιώτες και επαγγελματίες θα υπάρξει πρώτα οριοθέτηση, ώστε να προχωρήσουν διαδικασίες ενισχύσεων.

Το πρόβλημα με τη ΔΕΗ έχει να κάνει με την υψηλή τάση, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε πως έως το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, τόνισε ο κ. Πέτσας.

Επισήμανε ότι δεν λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, για να προσθέσει ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρείων κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή.

Σημείωσε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει, από χθες το απόγευμα, σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τόνισε ότι οι ξένες πρεσβείες έχουν ενημερωθεί για τους νεκρούς υπηκόους τους από την καταιγίδα στη Χαλκιδική.

Ο κ. Πέτσας, ανέφερε ότι δεν είναι ώρα για επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις, ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σκηνικό πολέμου στη Χαλκιδική: Η αποκάλυψη της καταστροφής με το φως της ημέρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: