Από την πρώτη ημέρα στην «πρέσα» η νέα κυβέρνηση: Eurogroup με Ελλάδα στις 8 Ιουλίου

FILE PHOTO: Γενική άποψη συνεδρίασης του Eurogroup. Πηγή: European Union




Τη Δευτέρα, στις 8 Ιουλίου η Ελλάδα θα έχει ξημερώσει με μια νέα κυβέρνηση ή με μια διερευνητική εντολή στο πρώτο κόμμα, μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Αυτή την ημέρα διάλεξαν οι εταίροι μας προκειμένου να στείλουν το πρώτο τους σαφές μήνυμα στο νέο πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών.

Παρά τις αρχικές προβλέψεις, που ήθελαν τη συζήτηση για την ελληνική οικονομία να παραπέμπεται για το Eurogroup του Σεπτεμβρίου, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, οι εταίροι αποφάσισαν να ασχοληθούν με την Ελλάδα, στις 8 Ιουλίου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο καλά πληροφορημένη πηγή της Ευρωζώνης, οι υπουργοί Οικονομικών αποφάσισαν να συζητήσουν επί της τρίτης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας «προκειμένου να στείλουν το «σωστό μήνυμα» σε όποια κυβέρνηση προκύψει, παρόλο που οι υπουργοί Οικονομικών γνωρίζουν ότι το Eurogroup θα πραγματοποιηθεί μόλις μία ημέρα μετά τις εκλογές στην Ελλάδα».

Αυτό βέβαια π[ου μένει να διευκρινιστεί είναι ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη συνεδρίαση καθώς εκτιμάται ότι δεν θα ήθελε να πάει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρόλο που τυπικά θα είναι ακόμη υπουργός έως τη στιγμή που θα ορκιστεί ο επόμενος, προκειμένου να του παραδώσει.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: