File Photo: Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος επισκέφτηκαν το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα, όπου ενημερώθηκαν για τις συνθήκες καθημερινής λειτουργίας των συρμών. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Αμαξοστάσιο Τροχαίου Υλικού στα Σεπόλια. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, STR




Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχιλλέως Καραμανλή, σύμφωνα με τις οποίες όποιος μπαίνει στο μετρό χωρίς να πληρώσει εισιτήριο θα πρέπει να νιώθει ως “απόβρασμα της κοινωνίας”.

Σε μία πρώτη αντίδραση ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, σχολίασε: «Ας αφήσει για λίγο το Μετρό και να θυμηθεί το μέτρο».

  • «Ο υπουργός Μεταφορών μέσα σε χρόνο ρεκόρ μετατράπηκε σε “υπουργό των υπερβολών”, χαρακτηρίζοντας αποβράσματα της κοινωνίας όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Βαρεμένος και προσθέτει: «Αφού, όμως, ο υπουργός πήρε φόρα, μήπως του βρίσκεται πρόχειρος κάποιος χαρακτηρισμός για εκείνους που είχαν στήσει το κύκλωμα των πλαστών εισιτηρίων και κυρίως για εκείνους που τους κάλυπταν;».

«Εάν έχει κάτι επ’ αυτού, ας βγει σε κάποια “φιλόξενη συχνότητα” να το πει, αλλιώς ας αφήσει για λίγο το Μετρό και να θυμηθεί το μέτρο», σχολιάζει.

  • Σφοδρή ήταν και η αντίδραση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, σύμφωνα με το οποίο: «Η τοποθέτηση του νέου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή ότι όποιος δεν πληρώνει το εισιτήριο του Μετρό θα πρέπει να νοιώθει “απόβρασμα της κοινωνίας” είναι απαράδεκτη και προσβλητική».

Και συνεχίζει: «Ο κ. Καραμανλής αντί να υβρίζει, καλά θα κάνει να φροντίσει να μειωθεί το μεγάλο -και σε πολλές περιπτώσεις απαγορευτικό- κόστος που πληρώνουν για τις μεταφορές τους τα λαϊκά στρώματα, όπως επίσης να αντιμετωπιστούν οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες και η εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, που δημιουργεί κινδύνους ακόμα και για την ασφάλεια των επιβατών».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κώστας Α. Καραμανλής: «Αποβράσματα» όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο στο μετρό [ηχητικό]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: