Ανάπτυξη στις χώρες Ε.Ε. φέτος και του χρόνου, λέει ο Ντομπρόβσκις: Προειδοποιεί για κινδύνους

File Photo: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις (Α) με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί (Δ)στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Βρυξέλλες, Βέλγιο. EPA, STEPHANIE LECOCQ




Ανάπτυξη για όλες τις οικονομίες της Ε.Ε. προβλέπουν για φέτος και την επόμενη χρονιά οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με δήλωση του Ευρωπαίου επιτρόπου για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις, επεσήμανε ωστόσο ότι οι κίνδυνοι αυξάνονται.

  • «Όλες οι οικονομίες πρόκειται να αναπτυχθούν αυτή τη χρονιά και την επόμενη», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη Τύπου επικαλούμενος τα αποτελέσματα οικονομικών προβλέψεων που θα ανακοινωθούν αύριο, Τετάρτη, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο ίδιος δήλωσε πως οι ρυθμοί ανάπτυξης διαφέρουν ανάμεσα στις 28 χώρες της Ένωσης, η οποία προς το παρόν εξακολουθεί να περιλαμβάνει τη Βρετανία.

  • «Βλέπουμε τους κινδύνους, ιδιαίτερα τους εξωτερικούς κινδύνους, να αυξάνονται», πρόσθεσε ο Ντομπρόβσκις λέγοντας ότι η αντοχή των οικονομιών της ΕΕ μπορεί να δοκιμασθεί, αν οι κίνδυνοι αυτοί υλοποιηθούν.

«Είναι καιρός να κάνουμε μεταρρυθμίσεις διατηρώντας παράλληλα υγιή τα δημόσια οικονομικά», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Η μείωση των αποδόσεων ελληνικών ομολόγων ελπίδα για ανάκαμψη, γράφουν ξένα ΜΜΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: