Άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, υπόσχεται από πλευράς ΝΔ ο Κικίλιας

File Photo: Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό άσκησε ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως «οι συνοριοφύλακες δεν αφήνονται να κάνουν σωστά τη δουλειά τους στον Έβρο και ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνη για τον τρόπο που έχει φτιάξει τις επιτροπές χορήγησης ασύλου, όπου υπερσυσσωρεύονται και χρονίζουν οι υποθέσεις, με συνέπεια να δημιουργούνται συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης στα νησιά μας».

  • Σε συνέντευξή του στο «Θέμα 104,6» ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ αναφέρθηκε και στα θέματα της ασφάλειας τονίζοντας πως «υπάρχει μικρή και μεγάλη εγκληματικότητα, υπάρχει παραβατικότητα και μεγάλη ανησυχία στη μέση ελληνική οικογένεια», προσθέτοντας πως «ένα κομμάτι της παραβατικότητας οφείλεται και στην παράνομη μετανάστευση, από τη στιγμή που δεν μπορεί το κράτος να ελέγξει το ζήτημα. Εμείς μιλάμε για ανθρωπισμό και την παροχή σίτισης, στέγασης και προστασίας για τους πρόσφυγες, όπως προβλέπει η συνθήκη της Γενεύης για τους προερχόμενους από εμπόλεμες ζώνες.

Για τους παράνομους μετανάστες και τους λαθρομετανάστες, η πολιτική της ΕΕ ορίζει κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και επαναπροώθηση στις χώρες προέλευσής τους. Αυτό ορίζει την Ελλάδα ως χώρα και όχι ως χώρο. Και αν κάποιοι, δήθεν ιδεολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ, κουνάνε το δάχτυλο στους Αθηναίους και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ας έρθουν να περπατήσουν μαζί μου στις γειτονιές της πόλης, στα Σεπόλια, στον Κολωνό, στην Ακαδημία Πλάτωνος, στα Πετράλωνα» είπε χαρακτηριστικά.

  • Επισημαίνοντας πως η ΝΔ έχει να επιδείξει έργο στον τομέα της ασφάλειας, στην κυβέρνηση Σαμαρά με υπουργούς Προστασίας του Πολίτη τον κ. Δένδια και τον ίδιο, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «πετύχαμε το 2014 να έχουμε τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας της τελευταίας δεκαετίας, με επιχειρήσεις όλων των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να αισθάνονται οι συμπολίτες μας ασφαλείς, ισορροπία στο προσφυγικό, κανένα νησί μας δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα κάτι που συνετέλεσε στην αύξηση του τουρισμού. Όλοι αισθάνονταν ότι υπήρχε τάξη, η ζωή τους ήταν κανονική».

«Και βέβαια», προσέθεσε ο κ. Κικίλιας, «όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν μεγάλες επιτυχίες στο κομμάτι της τρομοκρατίας. Το 2014, επί υπουργίας μου, συνελήφθησαν οι Μαζιώτης, Χριστόδουλος Ξηρός και Σταμπούλος. Νωρίτερα, επί Χρυσοχοΐδη, εξαρθρώθηκε η 17 Νοέμβρη. Και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε τον ντροπιαστικό νόμο Παρασκευόπουλου και το νέο Ποινικό Κώδικα. Άφησε τους “Ρουβίκωνες” να αλωνίζουν στα υπουργεία μας στις πρεσβείες, στα πανεπιστήμιά μας, ακόμα και στη Βουλή των Ελλήνων και να ξεφτιλίζουν το κράτος», είπε.

  • Αναφερόμενος στον ποινικό κώδικα ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως με το νόμο Παρασκευόπουλου βρίσκονται ήδη εκτός φυλακών βαρείς ποινικοί και τρομοκράτες. «Ο νέος Ποινικός Κώδικας “διευκολύνει” και όλους τους υπόλοιπους… Όταν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και έγκριτοι νομικοί, λένε ότι μπορεί άμεσα να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης η μισή “17 Νοέμβρη” και όλοι οι “Πυρήνες της Φωτιάς”, ακόμα και ο Κουφοντίνας από το Σεπτέμβριο, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Πώς να αισθανθεί μετά ο απλός πολίτης; Αισθάνεται ανήμπορος, στο έλεος των κακοποιών για την οικογένειά του και την περιουσία του».

«Πώς να αισθανθούμε», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας, «όταν γίνεται πλημμέλημα να κατέχει και να μεταφέρει κάποιος έναν εκρηκτικό μηχανισμό και να είναι κακούργημα μόνο αν τινάξει ένα κτίριο στον αέρα; Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει άμεσα το νόμο Παρασκευόπουλου και θα διορθώσει τα κομμάτια του Ποινικού Κώδικα που έχουν εμφανείς αδικίες που αφορούν το σωφρονισμό και την ασφάλεια. Γιατί για εμάς η ασφάλεια του πολίτη είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα».

Μιλώντας για την ανάγκη να υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση ο κ. Κικίλιας είπς πως «με τον τρόπο που τοποθετείται το ΚΙΝΑΛ, μιλώντας για ψήφο ανοχής, είναι προφανές ότι τη σταθερότητα, την ευημερία και την ελπίδα για το μέλλον που επιζητούν οι Έλληνες, θα τη βρουν μόνο μέσα από μια ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κυβέρνηση βγάζει από τη φυλακή τρομοκράτες: Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για τον Ποινικό Κώδικα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: