Αδιάντροπη παραδοχή Τατάρ: Παίζουμε το “χαρτί” των Βαρωσίων και της ανατολικής Μεσογείου

File Photo: Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον νέο παράνομο ψευδο-«πρωθυπουργό», Ερσίν Τατάρ και τον παράνομο ψευδο-«υπουργό εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία. Φωτογραφία: Turkish Presidency




Το “χαρτί” των Βαρωσίων και των παράνομων δραστηριοτήτων παίζει το ψευδοκράτος παραδέχεται ο παράνομος ψευδο-“πρωθυπουργός” Ερσίν Τατάρ, παραδεχόμενος ότι το δικό μας μοντέλο είναι να ζήσει το ψευδοκράτος και να συνεχιστούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας, και χαρακτηρίζοντας την πολιτική τους “προορατική”.

  • Σε συνέντευξή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε πως “ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει “οι εγγυήσεις πρέπει να θαφτούν στην ιστορία”, δηλαδή εκείνοι, αυτό που θέλουν, είναι η Τουρκία να τα αφήσει και να φύγει. Και οι Τ/Κ είναι εκεί, μαζί με τους Ε/Κ θα ζήσουν επ΄ αόριστον εντός της ΕΕ. Τέτοιο πράγμα δεν γίνεται. Εμείς δεν θα το δεχτούμε ποτέ αυτό. Η πλειοψηφία των Τ/Κ δεν θα το επιτρέψει αυτό. Το δικό μας μοντέλο είναι να ζήσει το ψευδοκράτος και να συνεχιστούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας”, ανέφερε.

Για την ανατολική Μεσόγειο, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι η αποφασιστικότητα της Τουρκίας τους κάνει ευτυχισμένους. “Τελικά εμείς προστατεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας κάνουμε το καθήκον μας για τις γενιές του μέλλοντος”, ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ προσθέτοντας ότι ευχαριστεί τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνησή του.

  • Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι δεν πιστεύει πως θα υπάρξει επέμβαση στις εργασίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Υποστήριξε ότι με τις εργασίες ειδικών και νομικών αποκαλύφθηκαν κάποιοι χάρτες και πως αν κοιτάξει κανείς αυτούς τους χάρτες θα δει ότι το ψευδοκράτος έχει την δική του ΑΟΖ και τα χωρικά του ύδατα. “Και η Τουρκία το ίδιο. Η Τουρκία έχει την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο. Γίνονται εργασίες στα σημεία που υπάρχει σύγκλιση στους χάρτες. Επομένως οι εργασίες μας γίνονται με βάση το δίκαιο της θάλασσας”, υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ.

Για τα Βαρώσια, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι είναι αποτέλεσμα των εξελίξεων της ανατολικής Μεσογείου. “Αυτή είναι προορατική πολιτική. Οι Ε/Κ κινούνται μονομερώς. Δεν σέβονται το δίκαιο και τα δικαιώματα των Τ/Κ. Εμείς παίζοντας το χαρτί των εργασιών της ανατολικής Μεσογείου και των Βαρωσίων αναπτύσσουμε την πολιτική μας. Το ψευδοκράτος θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο”, ανέφερε.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ

Τραβάει το σκοινί ο Τατάρ για τα Βαρώσια: Θα ανοίξουν σταδιακά, θα “απελευθερωθούμε” από αυτά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: