Ύψιστη υποχρέωση για την Κυβέρνηση η επανένωση της πατρίδας, είπε η Αιμιλιανίδου

File Photo: Η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, ΓΤΠ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ




Η προσπάθεια για λύση και επανένωση του λαού και της μοιρασμένης πατρίδας μας παραμένει για την παρούσα διακυβέρνηση πρώτιστη και ύψιστη υποχρέωση, διαβεβαίωσε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους της το Σάββατο στο ετήσιο Φεστιβάλ Μόρφου, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Μαρία Κυρατζή.

«Οι Μορφίτες όπου και αν βρίσκονται εδώ ή στο εξωτερικό, συνεχίζουν να αγωνίζονται για τη λευτεριά της ιδιαίτερης τους πατρίδας, για τη λευτεριά όλων των κατεχόμενων εδαφών μας.

Ο περήφανος λαός της Μόρφου, με τον θαυμαστό του πολιτισμό, με την αγωνιστική του ιστορία, στέκεται αγονάτιστος, μάχιμος και αποφασιστικός στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ελευθερία και δικαίωση, για επιστροφή στη γη των πατέρων του. Για αποκατάσταση των καταπατουμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του», ανέφερε η Υπουργός.

«Είναι ακριβώς αυτή η δική σας αταλάντευτη θέληση, η επιμονή και η πίστη σας για την επιστροφή στις πατρογονικές εστίες, που ενδυναμώνουν τις προσπάθειες της ηγεσίας του τόπου για την επίτευξη μίας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης όσον αφορά το κυπριακό ζήτημα», είπε.

Καταλήγοντας, η κ. Αιμιλιανίδου διαβεβαίωσε ότι «δικαιώνοντας τις προσδοκίες ολόκληρου του Κυπριακού Ελληνισμού, και σεβόμενοι πρώτιστα και πάνω από όλα την αξιοπρέπεια του, η προσπάθεια για λύση και επανένωση του λαού και της μοιρασμένης πατρίδας μας, παραμένει για την παρούσα διακυβέρνηση πρώτιστη και ύψιστη υποχρέωση».

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ, Λευκωσία

 

Η Λευκωσία δεν θα πάει σε συνομιλίες αν δεν τερματιστούν οι προκλήσεις της Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: