«Ύψιστη τιμή» να είμαι σημαιοφόρος, λέει ο Γκιώνης: Αναχωρεί για Μινσκ η εθνική ομάδα στίβου

File Photo: Ο Παναγιώτης Γκιώνης θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Πηγή ittf.com




Η εθνική ομάδα στίβου αναχωρεί αύριο Σάββατο για το Μινσκ για να πάρει μέρος στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Το πρόγραμμα των αγώνων για τα αγωνίσματα του στίβου περιλαμβάνει το νέο δημιούργημα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας με την ονομασία DNA, που λειτουργεί με ομαδική βαθμολογία και αποσκοπεί στην συγκέντρωση όσο των δυνατών περισσότερων βαθμών από τις συμμετέχουσες ομάδες.

  • Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες θα είναι ο Παναγιώτης Γκιώνης. Ο Ελληνας πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την ύψιστη τιμή που του έγινε και τη συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Οι αγώνες στην Λευκορωσία θυμίζουν ένα μικρό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες έχουν δηλώσει συμμετοχή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλα τα μεγάλα ονόματα θα αγωνιστούν κανονικά, δεδομένου πωςι η διοργάνωση δίνει τρεις Ολυμπιακές προκρίσεις.

  • «Είναι ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή να σηκώσει την ελληνική σημαία. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με διάλεξε να είμαι σημαιοφόρος» δήλωσε αρχικά ο Γκιώνης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η ελληνική ομάδα στο Μινσκ

Η χώρα μας ξεκινά την προσπάθειά της την Κυριακή αγωνιζόμενη στο α΄ γκρουπ μαζί με τις Γερμανία, Ελβετία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Κύπρο.

  • Η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει την πρώτη θέση και παράλληλα την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό της Τετάρτης, εκεί όπου θα συμμετάσχουν οι νικήτριες ομάδες κάθε γκρουπ και οι δύο καλύτερες στο σύνολο.

Οι 18 ομάδες που θα απομείνουν θα κάνουν ρεπεσάζ, για τις έξι θέσεις που θα συμπληρώσουν τον ημιτελικό, την Τρίτη 25 Ιουνίου.

  • Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής και η σειρά των αγωνισμάτων θα είναι η εξής: 100μ ανδρών, μήκος γυναικών, ακοντισμός γυναικών, 100μ γυναικών, 4Χ400μ μικτή, 110μ εμπόδια ανδρών, ύψος ανδρών, 100μ εμπόδια γυναικών, 800μΧ600μΧ400μΧ200 μικτή.

Αναλυτικά η ομάδα που αποτελείται από 15 αθλητές και αθλήτριες:

100μ: Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) – Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)

110μ εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΑΟ Ηφαιστία)

100μ εμπ.: Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας)

Ύψος: Αντώνης Μέρλος (Ποσειδών Λουτρακίου)

Μήκος: Έφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας)

Ακοντισμός: Σοφία Υφαντίδου (ΟΚΑ Βικέλας Β.)

4Χ400μ μικτή: Αντώνης Αλεξανδρίδης (ΟΣΦΠ), Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας), Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας)

800μΧ600μΧ400μΧ200μ μικτή: Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφισιάς), Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων), Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), Γρηγορία Κεραμιδά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ.)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απογοητεύμενος με την ακύρωση του WOGG ο Πετρούνιας: Θα διοργανώσω ισάξιο event

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: