”Υπουργικό συμβούλιο” με Περιφερειάρχες φτιάχνει ο Μητσοτάκης: Πρόβα διακυβέρνησης

File Photo: Τους Περιφερειάρχες της χώρας βλέπει στην Πειραιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Δείγμα για τον τρόπο που θέλει να κυβερνήσει δίνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης έχει καλέσει τους νεοεκλεγμένους Περιφερειάρχες της χώρας σε σύσκεψη στην οδό Πειραιώς.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ότι, εφόσον σχηματίσει κυβέρνηση, θέλει να συνεδριάζει με τους Περιφερειάρχες τόσο συχνά όσο και με το υπουργικό του συμβούλιο.

Όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του, αυτό που ουσιαστικά θέλει να κάνει είναι ένα ”υπουργικό συμβούλιο” με τους αιρετούς του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης ώστε να αποφασίζουν συνδυαστικές πολιτικές ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις, άλλωστε, η αυτοδιοίκηση είναι ο μοχλός ανάπτυξης της χώρας.

Βέβαια στην συγκεκριμένη συγκυρία το κλίμα είναι θετικό καθώς οι 11 Περιφερειάρχες εκλέχτηκαν με τη στήριξη της ΝΔ, ενώ και ο κ. Μουτζούρης στο Βόρειο Αιγαίο είναι αντάρτης του κόμματος.

Ο μόνος που εκλέχτηκε και δεν ανήκει στη ΝΔ είναι ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης στην Κρήτη. Εκλέχτηκε με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, αλλά είναι ένας μετριοπαθής και συνεργάσιμος πολιτικός.

HELLAS JOURNAL

 

Το περιβάλλον δεν μας ανήκει, είμαστε οι θεματοφύλακές του, δήλωσε ο Μητσοτάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: