Ύπατος Αρμοστής για μία ημέρα έγινε μία νεαρή Κύπρια: Η Δανάη πήρε γεύση… διπλωματίας

File Photo: Η Μεγάλη Βρετανία αποχώρησε από την ΕΈ, όχι όμως και από την Ευρώπη, είπε ο Βαρβιτσιώτης. ΚΥΠΕ
Μια νεαρή Κύπρια, η Δανάη Ξάνθη έγινε δεκτή από τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή Στίβεν Λίλιαπό ως ομόλογός του για μια μέρα, ούτως ώστε να της δώσει μια γεύση του πώς εργάζεται ένας διπλωμάτης.

Η Δανάη ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού «Ύπατος Αρμοστής για μια Μέρα» που διοργάνωσε η Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας και η υποδοχή έγινε στο πλαίσιο της προώθησης της ισότητας των φύλων και των ηγετικών προσόντων των γυναικών.

  • Η μέρα της με τον Ύπατο Αρμοστή περιλάμβανε υψηλού επιπέδου επαφές, μεταξύ άλλων με τη Βρετανίδα Υπουργό Άμυνας Πένι Μόρντοντ, τον Κύπριο Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, την Αναπληρώτρια Ειδική Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, τη σύμβουλο Ισότητας Φύλων του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών Τζόζι Χριστοδούλου, καθώς και με γυναίκες του Μεσογειακού Δικτύου Μεσολάβησης.
  • Ο κ. Λίλι δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αφοσιωμένη στο να πετύχει την ισότητα των φύλων τόσο στο εσωτερικό, όσο και διεθνώς».

Η Δανάη, Ύπατη Αρμοστής για την ημέρα, ευχαρίστησε τη Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία και τον κ. Λίλι για την ευκαιρία που της έδωσαν. «Βρήκα την εμπειρία εξαιρετικά χρήσιμη κι ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να γίνει θεσμός στις δραστηριότητες της Ύπατης Αρμοστείας κάθε χρόνο», είπε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα της καινοτομίας επιθυμούν Κύπρος-Πολωνία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: