Υπαναχώρηση ΣΥΡΙΖΑ για το debate: Να γίνει κανονικά, ο Τσίπρας θα έρθει από το αεροδρόμιο

File Photo: Η Εφη Αχτσιόγλου μπαίνει στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Σε νέα πρόταση προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή της τηλεοπτικής μονομαχίας, επαναρχόμενος ουσιαστικά στην αρχική ημερομηνία που ζήτησε να αλλάξει.

Μετά το αδιέξοδο η εκπρόσωπος του κόμματος Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι διατεθειμένος να προσέλθει στο τηλεοπτικό στούντιο ακόμη και απ’ ευθείας από το αεροδρόμιο.

Μια πρόταση όμως που δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει αποδεκτή καθώς σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων η αρχική ημερομηνία της 1ης Ιουλίου έχει ήδη αξιοποιηθεί στο σχεδιασμό τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αντιπαράθεση που ξεκίνησε από το πρώτο λεπτό της ματαίωσης θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει τη διαθεσιμότητα του για τη διεξαγωγή του debate το βράδυ της 1ης Ιουλίου ακόμη κι αν χρειαστεί να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη αυτή τηλεοπτική αντιπαράθεση». Αυτό τονίζει, σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να φανούν συνεπείς στην αρχική δέσμευσή τους να γίνει το debate την 1η Ιουλίου.

«Μετά τις εξελίξεις για τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής την 1η Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει τη μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία, πέραν αυτής, προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει ο πρωθυπουργός. Στη σημερινή Διακομματική Επιτροπή ετέθησαν προσχήματα από διάφορα κόμματα, προκειμένου να μη βρεθεί ημερομηνία άλλη πέραν της 1ης Ιουλίου και να μην πραγματοποιηθεί τελικά το κρίσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση debate», προσθέτει η κ. Αχτσιόγλου.

«Κατόπιν τούτου, ο πρωθυπουργός δηλώνει τη διαθεσιμότητά του για τη διεξαγωγή του debate το βράδυ της 1ης Ιουλίου, ακόμη κι αν χρειαστεί να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο, προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη αυτή τηλεοπτική αντιπαράθεση. Καλούμε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν με δημοκρατική ευθύνη και να φανούν συνεπή στην αρχική τους δέσμευση να γίνει το debate την 1η Ιουλίου», καταλήγει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτική για την τύχη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δήλωση του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έδειξε έμπρακτα διάθεση συνεννόησης, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και να διεξαχθεί με ζωντανό τρόπο και όχι με τη διαδικασία των παράλληλων μονολόγων. Γι’ αυτό και αρχικά μετέθεσε για τις 2 Ιουλίου την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του στη Θεσσαλονίκη, που είχε προγραμματιστεί την 1η Ιούλη, για να διευκολύνει την πραγματοποίηση του ντιμπέιτ», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Προσθέτει δε ότι «όταν έγινε γνωστό το κώλυμα του πρωθυπουργού για την 1η Ιουλίου, εξαιτίας της Συνόδου Κορυφής, συζητήσαμε άλλες εναλλακτικές ημερομηνίες που τέθηκαν, όπως 28 Ιουνίου και 2 Ιουλίου. Γι’ αυτό και μεταθέσαμε εκ νέου την προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και την επαναφέραμε την 1η Ιουλίου, για να μείνουν κενές αυτές οι ημερομηνίες».

«Το ΚΚΕ έχει εξ αρχής δηλώσει ότι δεν πρόκειται να μπει σε μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά και δεν θα γίνει μπαλάκι ανατρέποντας άρδην το προεκλογικό του πρόγραμμα και μάλιστα κεντρικές συγκεντρώσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αδιέξοδα, που δεν προκάλεσε το ίδιο» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Δεν θα γίνει το debate των πολιτικών για τις εθνικές εκλογές: Δεν βρέθηκε ημερομηνία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: